Vier gewonden bij aanrijding op A7

Wieringerwerf, 02-09-2012 • Bij een aanrijding tussen twee voertuigen zijn op vrijdag rond 17.45 uur vier personen gewond geraakt. Een 45- jarige man uit Houten reed ter hoogte van Wieringerwerf over de A7 richting de Afsluitdijk.

Hij kwam vermoedelijk bij een inhaalmanoeuvre in botsing met het voertuig dat bestuurd werd door een 55-jarige man uit Harlingen. Beide voertuigen sloegen over de kop. De man uit Harlingen zat bekneld en kon door hulpverleners bevrijd worden uit zijn benarde positie. Beide bestuurders en twee inzittenden van het voertuig dat door de man uit Houten werd bestuurd zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

  • Vier gewonden bij aanrijding op A7,
  • Man in verzekering na schoppen agenten Alkmaar,
  • Woninginbrekers aangehouden Schagen,
  • Alcoholcontroles Alkmaar Anna Paulowna Sint Maartensvlotbrug,
  • Drankrijder verzet zich bij aanhouding Callantsoog,
  • Getuigen brandstichting gezocht Den Burg,
  • Man mishandeld door onbekende mannen Limmen


Man in verzekering na schoppen agenten

Alkmaar, 02-09-2012 • Een 24-jarige Alkmaarder is zaterdag rond 3.30 uur aangehouden op de Kanaalkade in Alkmaar. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een aantal beveiligingsmedewerkers en twee agenten.
Beveiligers grepen in toen zij op de kermis zagen dat een man een vrouw hardhandig vastpakte. De verdachte man stond daar in een groep en reageerde agressief. Hij mishandelde de beveiligers. Zij waarschuwden de politie. Politiebikers waren er snel bij, maar de man weigerde mee te werken en schopte en sloeg twee agenten. Hij is met behulp van meer agenten aangehouden en in verzekering gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbrekers aangehouden

Schagen, 02-09-2012 • Zondag rond 3.00 uur hebben agenten op de Magnusstraat twee mannen van 19 uit Barsingerhorn en 18 jaar uit Zenderen aangehouden.
Zij worden verdacht van het plegen van een woninginbraak bij een woning aan de Stationsweg. De bewoonster werd rond 2.00 uur wakker van geluiden en zag dat er ingebroken was via een raam aan de achterzijde van het huis. Agenten werden gealarmeerd en keken uit naar verdachte personen. Bij de inbraak zijn onder andere een laptop, mobiele telefoons en een fiets ontvreemd. Het tweetal had gestolen goederen bij zich en een van hen was ook een bekende van de politie. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontroles

Alkmaar, Anna Paulowna, Sint Maartensvlotbrug, 02-09-2012 • Jaarlijks overlijdt groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Daarom controleert de politie streng op het gebruik van alcohol in het verkeer. Dat doet zij op locaties waar veel aanrijdingen voorkomen en op locaties en tijdstippen die bekend staan als risicolocaties. Hieronder staan de meest opvallende alcoholcontroles

Anna Paulowna/Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 31 augustus 2012.
Op de kerkweg hebben agenten tussen 21.30 en middernacht een alcoholcontrole gehouden. Van de 413 gecontroleerde bestuurders had een persoon teveel gedronken. Die kreeg een rijverbod en proces-verbaal. Later in de nacht verplaatste de controle naar de Rijksweg in Sint Maartensvlotbrug. In totaal werden 183 bestuurders gecontroleerd, geen van hen had teveel gedronken. Wel zijn twee automobilisten bekeurd om dat ze harder dan de toegestane 80 km/u reden, namelijk 120 en 115 km/u. Zij kregen een bekeuring.

Alkmaar, zaterdag 2 september 2012.
Op de Bergerweg in Alkmaar hebben agenten tussen 20.45 en 23.45 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 263 gecontroleerde automobilisten hadden drie personen teveel gedronken. Een 42-jarige automobilist uit Egmond aan Zee Blies 440 ug/l. Hij kan rekenen op een Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA)- cursus en een proces-verbaal. Een 39-jarige automobiliste uit Alkmaar blies 455 ug/l, ook zij krijgt de EMA-cursus en een proces-verbaal. Datzelfde geldt voor een 38-jarige automobiliste uit Heiloo, zij blies 420 ug/l.

Alkmaar, zondag 3 september 2012
Op de Noorderkade hebben agenten tussen 00.45 en 4.30 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 199 gecontroleerde bestuurders hadden zes personen teveel gedronken. Een 39-jarige snorfietser uit Koedijk blies 415 ug/l. CBR zal hem een Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (LEMA) opleggen. Een 28-jarige snorfietser uit Alkmaar blies 230 µg/l. Deze beginnende bestuurder zal ook een LEMA krijgen. Een 49-jarige bromfietser uit Alkmaar blies 420 ug/l. Hij komt in aanmerking voor de LEMA. Een 24-jarige snorfietser uit Alkmaar blies 465 ug/l en komt daarmee in aanmerking voor de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA). Een 20-jarige bromfietsster uit Alkmaar blies 475 ug/l. Hij was niet in bezit van een rijbewijs en krijgt daarvoor een proces-verbaal. Een 28-jarige automobilist uit Alkmaar blies 850 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij komt in aanmerking voor onderzoek naar geschiktheid en alcoholslot. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod.

Drankrijder verzet zich bij aanhouding

Callantsoog, 02-09-2012 • Zaterdag rond 1.30 uur hebben agenten op de Oosterweg in Callantsoog een 32-jarige man uit Bergen aangehouden. De mannen waren in ’t Zand en de Bergernaar stapte in zijn auto terwijl hij volgens getuigen onder invloed van alcohol was.
De agenten zagen het voertuig kort daarop rijden over de Oosterweg in Callantsoog en stopte daar. De bestuurder werkte niet mee aan zijn aanhouding. Een politiehond moest worden ingezet om de man onder controle te krijgen. Ook weigerde de verdachte mee te werken aan een ademanalyse. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Getuigen brandstichting gezocht

Den Burg, 02-09-2012 • Zaterdag rond 5.00 uur is brand uitgebroken bij een auto en caravan die geparkeerd stonden op de hoek Bernhardlaan/Schilderend bij de rotonde in Den Burg.
De mensen die boven in een aangrenzend pand woonden zijn gewaarschuwd en hebben dat pand verlaten. De omgeving is ruim afgezet en ook bewoners van de Tjakkerstraat zijn wakker gemaakt. De politie gaat uit van brandstichting en vraagt eventuele getuigen die zij nog niet heeft gesproken contact op te nemen met de politie in Den Helder (0900 – 8844).

Fietsendieven aangehouden

Alkmaar, 02-09-2012 • Zaterdag rond 2.00 uur heeft de politie op het Hofplein in Alkmaar een 42-jarige Alkmaarder aangehouden en een 18-jarige man uit Gambia. Beide mannen worden verdacht van het stelen van een fiets.
Via camerabeelden was te zien dat zij een fiets aan het stelen waren in de binnenstad. Agenten konden het tweetal staande houden. Later op de avond is de fiets teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.


Man mishandeld

Limmen, 02-09-2012 • Zaterdag tussen 2.10 en 2.25 is een 20- jarige man uit Limmen op de Rijksweg mishandeld door drie voor hem onbekende mannen.
De man zat hier voor een woning en werd door een van hen zonder aanleiding geschopt door de mannen die langsfietsten. Terwijl hij op de grond lag is hij nog diverse keren geschopt door het drietal. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn hoofd en ledematen. De politie zoekt getuigen die rond dit tijdstip de mannen gezien hebben. Een van hen is ongeveer 20 jaar, 1.70/175 meter lang, blank, blond haar en hij droeg een bruine jas. De andere daders waren ongeveer even oud. De mishandeling vond plaats ter hoogte van Rijksweg nummer 114. De verdachten fietsten weg richting Heiloo.