Uitslag Poll Parlementsverkiezingen 2012

Andijk | APB – Een maand lang heeft de redactie een poll met de vraag op wie jij zou stemmen als er vandaag verkiezingen werden gehouden. Er zijn in augustus 998 stemmen uitgebracht. De uitslag resulteerde in bovenstaand diagram, dat de uitkomst in percentages weergeeft.
Andijk | APB – Een maand lang heeft de redactie een poll met de vraag op wie jij zou stemmen als er vandaag verkiezingen werden gehouden. Er zijn in augustus 998 stemmen uitgebracht. De uitslag resulteerde in bovenstaand diagram, dat de uitkomst in percentages weergeeft.

Als referentie hebben wij de uitkomsten van de peiling genomen die we in 2010 hebben gehouden.

  • Stijgers zijn PVV, SP, SGP, Piraten Partij, D’66, 50+, Anti Europa, PvdD en de overige kleine (nieuwe) partijen. Partijen die niet genoemd worden hebben geen enkele stem ontvangen.
  • Dalers zijn de PvdA, VVD, het CDA en GroenLinks.
  • De CU is gelijk gebleven.
  • De partij TON deed in 2010 nog mee, maar niet in 2012. Maar de PDK is daarvoor in de plaats gekomen. Deze partijen hebben we samengebracht.
  • De uitslag is niet representatief, het geeft slechts een indicatie en moet gezien worden als een momentopname.
  • Hieronder een ‘taartdiagram’.

Andijk | APB – Een maand lang heeft de redactie een poll met de vraag op wie jij zou stemmen als er vandaag verkiezingen werden gehouden. Er zijn in augustus 998 stemmen uitgebracht. De uitslag resulteerde in bovenstaand diagram, dat de uitkomst in percentages weergeeft.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.