Werkloosheidscijfers Drechterland, Hoorn, Stede Broec, Koggenland en Medemblik

Regio – De werkloosheid in Stede Broec en Hoorn loopt sterk op. Het aantal mensen zonder baan is in deze gemeenten vorige maand in vergelijking met juli 2011 met meer dan een derde deel toegenomen. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad.

Koploper in de stijging is Stede Broec met 37,1% Hoorn blijft daarop met 36,7% iets achter. Medemblik ziet de verhoging net onder de 30% (28,5) blijven. Positieve uitschieter is Enkhuizen. Dat liet slechts 12,2% meer werklozen noteren.

Het aantal werklozen in juli was procentueel gezien met afstand het grootst in Hoorn. Met 1.634 personen is in deze gemeente 4,8% van de beroepsbevolking zonder baan. Medemblik scoort 4,3%. Enkhuizen en Stede Broec komen uit op 4%. Het laagste percentage is er in Koggenland en Drechterland met elk 3%.