Snelheidscontrole Zwaagdijk | Heet water voor ex | Getuigenoproep beroving

Zwaagdijk-Oost, donderdag 30 augustus – Op donderdagmiddag hield de politie tussen 14.30 en 15.00 uur een korte snelheidscontrole op de Zwaagdijk-Oost in Zwaagdijk.

Van de 115 passanten reden er 33 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 29 %. Hoogst gemeten snelheid: 77 km per uur.
De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

 • Onopvallende controle Heerhugowaard,
 • Politie zoekt getuigen van poging beroving Heerhugowaard,
 • Brand in schuur De Waal (Texel),
 • Snelheidscontrole Noorderdijkweg Ursem, 
 • Bloedproef: rijden onder invloed drugs A7,
 • Snelheidscontrole Rustenburgerweg Heerhugowaard,
 • Woninginbraken door flipperen Alkmaar,
 • Poging inbraak Zuid-Scharwoude,
 • Autoruiten vernield Den Burg – getuigenoproep,
 • Heet water voor ex ‘t Zand,
 • Dronken op de fiets ‘t Zand

Onopvallende controle
Heerhugowaard, donderdag 30 augustus – Te hoge snelheid is een van de oorzaken van vaak ernstige aanrijdingen. De politie houdt daarom dagelijks snelheidscontroles. Vaak gaat het om fotografische controles waarbij de radarauto langere tijd op dezelfde plaats staat. Maar regelmatig wordt op een weg gesurveilleerd door een onopvallende radarauto of –motor. Hierbij wordt voornamelijk gelet op de ernstigere snelheidsoverschrijdingen.

Op donderdagavond, tussen 19.00 en 21.00 uur surveilleerde een politiemotor op de J. Duikerweg in Heerhugowaard. De controle leverde negen bekeuringen op. Zes maal werd geschreven voor overschrijding van de maximum snelheid van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 80 km per uur. Verder kregen bestuurders bekeuringen voor het onverzekerd rijden en rijden zonder deugdelijke verlichting.
Politie zoekt getuigen van poging beroving
Heerhugowaard, donderdag 29 augustus – Op donderdagmiddag omstreeks 17.15 uur reed een 67-jarige vrouw uit Heerhugowaard op een fiets over de Kastanjelaan in haar woonplaats. Toen zij af wilde stappen om de stoep op te gaan, werd zij van achteren opzettelijk aangereden door een man op een fiets. De man probeerde in het voorbijgaan haar tas onder de snelbinders van de bagagedrager vandaan te trekken. Doordat de vrouw het hengsel van de tas om haar zadel had geslagen (om diefstal te voorkomen) lukte dit niet. De verdachte fietste vervolgens snel weg in de richting Wilgenlaan. De verdachte droeg een lichtgrijs jack en een capuchon over zijn hoofd. Hij reed op een donkerkleurige fiets.

Het slachtoffer kwam door de aanrijding ten val en verzwikte haar enkel. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot straatroof. De politie in Heerhugowaard is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
Brand in schuur
De Waal, vrijdag 31 augustus – Op vrijdagmorgen omstreeks 06.30 u- r werd door een voorbijganger brand ontdekt in een in aanbouw zijnde schuur aan de Kadijksweg in De Waal. De vrijstaande schuur stond vol met hooi. De brand leverde geen gevaar op voor mens, dier of andere bebouwing. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De Kadijksweg werd afgezet voor het verkeer. De oorzaak van de brand is vermoedelijk hooibroei.
Snelheidscontrole Noorderdijkweg
Ursem, donderdag 30 augustus – Op donderdagmiddag hield de politie tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Noorderdijkweg in Ursem. Van de 158 passanten reden er 49 sneller dan de toegestane 50 km per uur.

Overtredingspercentage: 31 %. Hoogst gemeten snelheid: 83 km per uur.
De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Bloedproef: rijden onder invloed drugs
Benningbroek, donderdag 30 augustus – Op donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur zag de politie een automobilist rijden op de A7 in Benningbroek. De bestuurder had behoorlijk de snelheid erin. Hij reed 160 terwijl hij steeds kort op een voorganger zat (bumperkleven). Plotseling stuurde hij van de linkerrijstrook naar rechts, via de rechter rijstrook naar de afrit naar de Broerdijk onder Midwoud. Hierbij sneed hij een weggebruiker die op de rechter rijstrook reed. Op de Broerdijk bleef hij hard rijden, nu met een snelheid van ongeveer 100 km per uur.

Toen de politie de auto aan de kant had gezet, bleek de 25-jarige uit Midwoud afkomstige bestuurder niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was ingevorderd. Ook stond er tegen de man nog een geldboete open van ruim 650 euro.

De man gaf aan eerder in de week softdrugs gebruikt te hebben. Hij moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Snelheidscontrole Rustenburgerweg
Heerhugowaard, donderdag 30 augustus – Op donderdagmiddag hield de politie tussen 16.00 en 16.45 uur een korte snelheidscontrole op de Rustenburgerweg in Heerhugowaard. Van de 300 passanten reden er 46 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 15 %. Hoogst gemeten snelheid: 87 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Woninginbraken door flipperen
Alkmaar, vrijdag 31 augustus – In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in twee woningen aan de Buizerdweg in Alkmaar. In beide gevallen kwam de dader binnen door de voordeur te openen. Mogelijk door het slot open te flipperen.
In de eerste woning werd een tas ontvreemd met een portemonnee en autopapieren. In de tweede woning betrof de buit een portemonnee en een laptop.
De inbraken hebben plaatsgevonden tussen 22.00 en 07.00 uur.
Poging inbraak
Zuid-Scharwoude, donderdag 30 augustus – Op donderdagmiddag omstreeks 13.00 uur lag de bewoonster van een pand aan de Boomgaard in Zuid-Scharwoude even op de bovenverdieping van haar woning te slapen toen zij plotseling geluiden hoorde. Zij zag op het dakterras van haar woning een man zitten die bezig was een raam te forceren. Toen de man de vrouw hoorde, ging hij er vandoor. Het betrof een man met een getint uiterlijk. Hij had een lengte van ongeveer 1,80 meter en kortgeknipt zwart haar (overal even lang). De man had een opvallende knik in zijn neus. Hij droeg een blauw jack met rode accenten en een blauwe broek.
De man heeft niets buit gemaakt.
Autoruiten vernield
Den Burg, vrijdag 31 augustus – Op vrijdagmorgen omstreeks 07.40 uur werden vernielingen ontdekt aan auto’s op de Starkenburgh en de Bernhardlaan in Den Burg. Bij zes auto’s werd een ruit ingeslagen. Vijf auto stonden geparkeerd langs de Starkenburgh. De zesde auto stond op een oprit bij een woning aan de Bernhardlaan.
Eventuele getuigen van de vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie op Texel, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
Heet water
’t Zand, donderdag 30 augustus – Op vrijdagmorgen hield de politie een 20-jarige vrouw aan in haar woning in ’T Zand op verdenking van mishandeling van een 23-jarige Oudesluizer.

De man was rond 22.00 uur naar de woning van de verdachte gegaan om met haar zuster te kunnen spreken. Het slachtoffer had hiermee een relatie gehad, maar had woorden met haar gekregen. De man kwam aanvankelijk de woning binnen. Omdat zijn ex niet thuis was probeerde de verdachte hem naar buiten te werken. Dit lukte na lang aandringen. De man posteerde zich vervolgens voor de voordeur. Hier goot de verdachte een pan heet water over het slachtoffer uit, toen deze niet weg wilde gaan. De man liep hierbij 1e en 2e graads brandwonden op. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

De verdachte kon later in de nacht in haar woning worden aangehouden. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Dronken op de fiets
’t Zand, donderdag 30 augustus – Op donderdagavond omstreeks 18.20 uur raakte een 51-jarige Pool licht gewond bij een verkeersongeval op de Korte Bosweg in ’T Zand. De man reed op een fiets en achter hem reed een personenauto, bestuurd door een 35-jarige man uit Anna Paulowna. De automobilist gaf aan dat de fietser plotseling naar links uitweek. Hij kon de man niet meer ontwijken en reed de fietser aan. Deze kwam ten val en liep lichte verwondingen op.

Bij controle bleek de fietser alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De test lukte echter niet. De verdachte gaf aan te kleine longen te hebben. Vervolgens weigerde hij mee te werken aan een bloedproef op religieuze gronden.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het weigeren van een ademanalyse/bloedproef.