Wervershover met drank op en zonder rijbewijs in Medemblik

Medemblik, donderdag 30 augustus – Een 29-jarige automobilist uit Wervershoof werd donderdagochtend rond 01.15 uur aangehouden op de Oosterhaven.

Agenten zagen de man de Kaasmarkt op rijden zonder verlichting. De bestuurder werd aangesproken door het geopende autoraam. De man reed echter door. Op de Oosterhaven werd hij alsnog staande gehouden. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben.

Hij blies 685 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. De man gaf aan dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs, maar moest af rijden donderdagmiddag. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

  • Twee aanhoudingen overval stomerij Hoorn,
  • Fietsster gewond na botsing met auto Castricum,
  • Getuigen gezocht openlijke geweldpleging De Koog,
  • Fietsster gewond Den Burg

Twee aanhoudingen overval stomerij
Hoorn, donderdag 30 augustus – Een 19-jarige man uit Hoorn en een 31-jarige man uit Zwaag zijn dinsdagochtend in hun woning aangehouden. Zij worden ervan verdacht op dinsdag 24 april jl. een overval te hebben gepleegd op een stomerij aan de Gedempte Turfhaven.

Rond 08.30 uur op dinsdagochtend 24 april jl. opende een medewerkster de deur van de winkel. Toen zij zich omdraaide stond er een man in de deuropening. Hij gaf aan dat het om een overval ging. De medewerkster gaf hem geld, waarna de man er vandoor ging. Op bewakingsbeelden was te zien dat er nog een tweede man bij de overval betrokken was.

Het overvallenteam kon de twee mannen na onderzoek aanhouden. De verdachten worden vrijdag 31 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Fietsster gewond na botsing
Castricum, woensdag 29 augustus – Een 60-jarige fietsster uit Wormer raakte woensdagmiddag rond 17.00 uur gewond bij een botsing op de Provincialeweg. De vrouw reed op het fietspad richting Uitgeest en reed mogelijk te ver. Zij keerde met haar fiets maar kwam hierbij in botsing met een 17-jarige bromfietsster uit Heerhugowaard. De 60-jarige fietsster liep een gecompliceerde beenbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar, waar zij werd geopereerd. De 17-jarige bromfietsster werd ter plaatse nagekeken door ambulance personeel en bleek verder niets te mankeren.
Getuigen gezocht openlijke geweldpleging
De Koog, donderdag 30 augustus – Een 35-jarige man uit Rijen raakte donderdagochtend rond 01.30 uur op de Dorpsstraat gewond. Agenten werden aangesproken door de 35-jarige jarige man en een vriend. Zij gaven aan dat zij vlak daarvoor geslagen waren vlak voor een horecagelegenheid op de Dorpsstraat. De 35-jarige man had een snee op zijn voorhoofd en een snee op zijn onderkaak. Ook zijn vriend was op zijn hoofd geslagen. De twee konden niet aangeven door wie zij waren geslagen. Tijdens het voorval kwamen er 6 à 7 mensen uit het café die zich ermee begonnen te bemoeien. De 35-jarige man moest naar de huisartsenpost ter behandeling van zijn verwondingen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de vechtpartij op de Dorpsstraat. Zij kunnen contact opnemen met de politie op Texel op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Fietsster gewond
Den Burg, woensdag 29 augustus – Een 57-jarige fietsster uit Den Burg raakte woensdagmiddag rond 16.00 uur gewond bij een botsing op de Witte Kruislaan. De fietsster verleende geen voorrang aan de van rechts komende 41-jarige fietsster uit Den Burg. Beiden kwamen ten val. De 57-jarige vrouw liep hierbij vermoedelijk een beenbreuk op. Zij werd overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder.