NHD: Lintdorp Andijk net geen 200 jaar

Privecollectie G. van Keulen
De foto hierboven is genomen vanuit de toren van Buurtjeskerk en de camera is gericht op het gemaal (links, met schoorsteen) en de twee nog resterende molens langs de Molenweg.

image

ANDIJK | NHD – De viering van het 200-jarig bestaan van Andijk als zelfstandige gemeente zat er niet in. De gemeente Medemblik slokte het dorp in 2011 op. Maar een lezing en expositie, dat kan natuurlijk wel. Dat schrijf het Noordhollands Dagblad.

Welgeteld twintig vierkante kilometer telde het als eigen dorp. ,,We hebben de twee eeuwen net niet gehaald’’, stelt voorzitter Paul Oudeman van de vereniging Vrienden van Oud-Andijk sip vast. ,,Toch was dit een reden voor ons om het eens anders aan te pakken. Vandaar dat we morgen alvast aftrappen met een lezing in Sarto en zaterdag wordt de speciale expositie in het Poldermuseum geopend.’’ Lees verder…

Zaterdag 1 september a.s. wordt de expositie ”Andijk 200 Jaar” om 14:00 uur geopend in het Poldermuseum aan de Dijkweg, door Frank Streng, burgemeester van Medemblik en Edith Hartog, vice-voorzitter Dorpsraad Andijk

image