Verlichte Botentocht Stede Broec 2012

Foto gemaakt tijdens de Schuitentocht in 2009 
Foto gemaakt tijdens de Schuitentocht in 2009
Stede Broec – Op 8 september is het weer tijd voor de Verlichte Botentocht Stede Broec (niet alleen schuiten mogen meedoen maar álle boten).

Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van de gemeente werd in 2009 genoemde botentocht in het leven geroepen. De Gemeente is trots op zijn waterrijk gebied en de tocht bleek een succes te zijn, dus tijd voor herhaling. Wethouder Piet Zwaan nam hierop het initiatief om IJsclub Grootebroek te vragen om de organisatie voor het volgende jaar in handen te nemen. Voorzitter van de IJsclub, Anno Boon, is samen met zijn collega’s druk bezig geweest en het resultaat mag er zijn. Wij nodigen u dan ook graag uit om de Verlichte Botentocht met al zijn op- en uitstaplocaties alsmede activiteiten mee te vieren.

Activiteiten en uitstaplocaties
Om 20.00 uur begint de verlichte tocht en deze zal circa 2 tot 3 uur duren. Er wordt tegen de klok in gevaren en onderweg zorgen de deelnemende verenigen voor leuke activiteiten. Op de kaart staan de op- en uitstaplocaties. Iedereen kan opstappen op het punt waar men wil. Uiteraard zal ook de Varende EHBO door Reddingsbrigade De Streek dit jaar niet ontbreken. Genoemde kaart is in het groot ook te bekijken en hieronder te downloaden of op te halen aan de balie van het gemeentehuis.

De volgende activiteiten staan op het programma dat hieronder te lezen is.

Met of zonder boot, iedereen kan meedoen

Heeft u een boot? Verlicht deze dan en vaar mee. Ook zonder boot kan iedereen meedoen. Woont u met uw tuin aan de route kunt u deze ook verlichten. Dit zorgt natuurlijk voor een nog gezelligere sfeer. Aan de tocht is geen wedstrijd verbonden voor de mooiste verlichte tuin of boot. Dit was in 2009 wel het geval in verband met de viering van 30 jaar Stede Broec. Op elk punt van de route kan gestart worden en we verwachten ook dit jaar weer veel boten en schuiten, verlichte tuinen en gezelligheid tijdens de tocht en rondom de activiteiten.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij:

Bekijk hier de vaarroute.

image