Maand van het Aangepast Sporten in de provincie Noord-Holland – Kennismaken met ‘Aangepast Sporten’ in september!

Maand van het Aangepast Sporten in de provincie Noord-Holland  -  Kennismaken met ‘Aangepast Sporten’ in september!
Provincie Noord-Holland – Kom ook ervaren hoe het is om op een aangepaste manier te sporten! Sport is voor iedereen, dus ook mensen met een beperking kunnen meedoen.

In september wordt in de hele provincie Noord-Holland extra aandacht gegeven aan het aangepast sporten, deze maand is uitgeroepen tot de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Aan het begin van dit nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking, ook in West-Friesland.

Lees hieronder verder…

Van 29 augustus tot en met 9 september vinden in Londen ook de Paralympische Spelen plaats. Tijdens de Paralympische Spelen is goed te zien dat ook mensen met een beperking (op hoog niveau) kunnen sporten. Uiteraard is dit zeer hoge niveau van sporten en de grote hoeveelheid training die hieraan ten grondslag ligt niet voor iedereen weggelegd. Een grote groep mensen komt niet aan de landelijke beweegnorm van 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Want hoe kom je aan die beweging als je een beperking hebt? Het antwoord kan gevonden worden in het aangepast sporten. Juist voor mensen met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, auditief, visueel), chronische aandoening of autismespectrumstoornis is sport uitermate belangrijk. Niet alleen voor de gezondheid maar ook om grenzen te leren kennen en verleggen, en om het zelfvertrouwen te vergroten.

Voor de ‘Maand van het Aangepast Sporten’ slaan Sportservice Norod-Holland, DMO Amsterdam, Spurd en SportSupport de handen ineen om in de hele provincie Noord-Holland aandacht te krijgen voor het aangepast sporten.

In september organiseren verschillende verenigingen en sportaanbieders in West-Friesland een open les om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de beweegactiviteit. Enkele voorbeelden zijn de open trainingen van het Nordic Walking in het Streekbos in Bovenkarspel voor mensen met een chronische aandoening en fitness voor dames bij Fit4Lady in Grootebroek, open training van het G-voetbal team vanaf 16 jaar bij KGB in Bovenkarspel, de sportinstuif op 8 september voor mensen met een verstandelijke beperking in sportcentrum de Weyver in Hoogwoud en een G-honkbal toernooi op 23 september in Hoorn. Ook voor kinderen met ADHD of ASS is er een workshop dansexpressie of yoga. Maar er is meer.

Wilt u meer informatie over het totale aanbod in september, of andere sportmogelijkheden voor mensen met een beperking kijk dan op www.aangepastsporten.info of neem contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Mariska Bakker, telefoon (0229) 28 77 04 of via e-mail: mbakker@sportservicewestfriesland.nl.

Ook kunt u via deze weg onze digitale nieuwsbrief aanvragen of een persoonlijk sportadvies krijgen. Verenigingen die met het idee rondlopen te starten met een sportgroep voor volwassenen of kinderen met een beperking kunnen voor ondersteuning ook terecht bij de regiomedewerker.