Heling bromfiets | Politie zoekt getuigen van vernieling auto | Diefstal boot: verdachte aangehouden …

Zwaag, dinsdag 28 augustus – Op dinsdagmiddag hield de politie een 31-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van heling van een bromfiets. De politie zag omstreeks 13.40 uur een bromfiets geparkeerd staan voor een woning aan de Akkerwinde in Zwaag.

Bij de politie was bekend dat deze bromfiets op 23 februari 2012 in de Huesmolen in Hoorn was gestolen. Toen de politie bij de bromfiets kwam, meldde de eigenaar zich. Hij verklaarde de bromfiets te hebben gekocht voor 250 euro van een bekende. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de bromfiets.

  • Politie zoekt getuigen van vernieling auto Den Burg,
  • Snelheidscontrole Provincialeweg Schagen,
  • Snelheidscontrole Noordervaart Stompetoren,
  • Te snel: rijbewijs kwijt Heerhugowaard,
  • Met drank op op de brommer De Koog,
  • Inbraak in winkel Tuitjenhorn,
  • Diefstal boot: verdachte aangehouden Alkmaar,
  • Er vroeg bij met drugs Den Helder

Politie zoekt getuigen van vernieling auto
Den Burg, dinsdag 28 augustus – In de nacht van maandag op dinsdag, tussen 22.00 en 05.00 uur werd op de Thijsselaan in Den Burg een personenauto vernield. De auto, een blauwe Nissan Qashqai, werd van onder tot boven bekrast met een scherp voorwerp. Andere auto’s die in de straat geparkeerd stonden, bleken geen schade te hebben.

De politie verzoekt eventuele getuigen van deze vernieling om zich te melden. De politie op Texel is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
Snelheidscontrole Provincialeweg
Schagen, dinsdag 28 augustus – Op dinsdag werd tussen 16.00 en 21.15 uur op snelheid gecontroleerd op de Provincialeweg in Schagen. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen snelheidsmeter, een lasergun. Hierbij werd alleen gelet op forse snelheidsovertredingen waarbij de verdachten direct aan de kant werden gezet. Drie bestuurders reden aanmerkelijk sneller dan de toegestane 80 km per uur. De politie klokte respectievelijk de volgende snelheden: 116, 126 en 133 km per uur. De laatste bestuurder reed meer dan 50 km te hard en moest zijn rijbewijs inleveren.
Snelheidscontrole Noordervaart
Stompetoren, dinsdag 28 augustus – Op dinsdag hield de politie tussen 11.20 en 13.50 uur een snelheidscontrole op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 736 passanten reden er 189 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 26 %. Hoogst gemeten snelheid: 110 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Te snel: rijbewijs kwijt
Heerhugowaard, dinsdag 28 augustus – Op dinsdagavond moest een 41-jarige Heerhugowaarder zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Westtangent in zijn woonplaats meer dan 50 km te snel had gereden. De man werd omstreeks 21.00 uur met zijn personenauto geklokt met een snelheid van 104 km per uur, terwijl ter plaatse niet sneller gereden mag worden dan 50 km per uur. De man kreeg ook een bekeuring.
Met drank op op de brommer
De Koog, woensdag 29 augustus – Op woensdagmorgen omstreeks 03.00 uur hield de politie twee jongens aan op de Dorpsstraat in De Koog. Beide jongens, die op bromfietsen reden, vielen op door hun forse snelheid. Bij controle bleken zij bovendien alcohol te hebben gebruikt. Beide jongens werden voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Een van hen, een 16-jarige jongen uit Bergen, blies 140 ug/l. De andere, een 16-jarige jongen uit Alkmaar, blies 530 ug/l. Omdat het om beginnend bestuurders ging, mochten zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in hun adem hebben. Beide jongens kregen een proces-verbaal. De Alkmaarder moest bovendien zijn rijbewijs inleveren.
Inbraak in winkel
Tuitjenhorn, woensdag 29 augustus – Op woensdagmorgen, omstreeks 03.40 uur, werd er ingebroken in een supermarkt aan de Dorpsstraat in Tuitjenhorn. De daders vernielden een raam naast de toegangsdeur en gingen het pand binnen. Hier braken zij de sigarettenbalie open en gingen er met bijna alle sigaretten vandoor.
Diefstal boot: verdachte aangehouden
Alkmaar, dinsdag 28 augustus – Op dinsdagmiddag hield de politie een 46-jarige Alkmaarder nadat hij op heterdaad was betrapt bij de diefstal van of vanaf een boot in de Geestersingel in zijn woonplaats. Een getuige zag dat omstreeks 13.00 uur een man aan boord was van een sloep die afgemeerd ligt in het water naast de Geestersingel. Toen de getuige de eigenaar had gewaarschuwd was de verdachte er net vandoor. Hij kon echter door de eigenaar worden achterhaald en aan de gewaarschuwde politie worden overgedragen. Op de boot bleek het dekkleed kapotgesneden te zijn. Ook het afdekzeil van de buitenboordmotor was kapotgesneden. Onduidelijk is of het de verdachte om de boot of bijvoorbeeld de motor te doen was. De verdachte verklaarde zelf dronken te zijn geweest en een slaapplaats te hebben gezocht.
Er vroeg bij
Den Helder, dinsdag 28 augustus – Op dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur trof de politie twee minderjarige kinderen aan op het Bernhardplein in Den Helder. De kinderen, een 14-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Den Helder, waren bezig met het draaien van een joint toen de politie hen aansprak. De kinderen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De jongen bleek nog drie zakjes hennep bij zich te hebben. Het meisje verklaarde wekelijks twee of drie joints te roken. De jongen haalde wel een gemiddelde van twee op een dag. De politie nam de drugs in beslag. De ouders van de kinderen zijn in kennis gesteld.