Morgen in Hoorn: SP IJs-express op de woensdagmarkt

Emile Roemer overhandigt een tomatenijsje aan ROOD-voorzitter Lieke Smits
Hoorn | APB – Het internationaal gerenommeerde bureau 2012Architecten ontwierp speciaal voor de SP een artistieke ijskar, gemaakt van hergebruikte koelkastdeuren. Culinair journalist Johannes van Dam werkte mee aan een uniek recept voor tomatenijs, waarmee ROOD, jong in de SP, de campagne ingaat. De komende weken zal de IJs-express met het tomatenijs overal in het land te vinden zijn.

Enkele jaren geleden liet de SP al door Joep van Lieshout een SoeP Express ontwerpen. Hierin wordt al jaren de welbekende – ook door Johannes van Dam samengestelde – tomatensoep geserveerd. Met een zomerse campagne voor de boeg, besloot de SP dat het tijd was voor iets nieuws. De architecten bleken bereid een artistiek, duurzaam en aantrekkelijk ontwerp te maken, waar ROOD en de SP nog jarenlang plezier van zullen hebben.

Op 29 augustus zal de ijs express op de woensdagmarkt in Hoorn staan. Hier zullen lokale leden van de jongerenafdeling ROOD ijs het speciale tomatenijs serveren aan Hoornse en andere West-Friese liefhebbers.