Vlinderstichting: 600 Atlanta’s bij Andijk

Andijk | APB – Volgens een publicatie van de Vlinderstichting zijn er zo’n 600 Atalanta’s waargenomen bij Andijk. Aan de hand van een foto wordt deze waarneming onderbouwd door Marco van der Lee. Ongeloof bij de Vlinderstichting totdat ze de foto zagen die Marco Lee gemaakt had.Andijk | APB – Volgens een publicatie van de Vlinderstichting zijn er zo’n 600 Atalanta’s waargenomen bij Andijk. Aan de hand van een foto wordt deze waarneming onderbouwd door Marco van der Lee. Ongeloof bij de Vlinderstichting totdat ze de foto zagen die Marco van der Lee gemaakt had.

De Atalanta (Vanessa atalanta) of admiraalvlinder is een van de meest voorkomende vlinders in België en Nederland. In Noord-Europa is het een van de laatste vlinders die gezien kan worden vooraleer de winter begint. In het zuiden vliegt de vlinder ook op zonnige winterdagen.