Inbreker aangehouden | Auto slaat om | Bedreigingen met beitel en honkbalknuppel | Benzinedief aangehouden…

Hoorn, maandag 27 augustus – Een 20-jarige man uit Wognum is vrijdag 24 augustus aangehouden voor een woninginbraak die op maandag 20 augustus plaatsvond op de Cypres in Hoorn. Er werd ingebroken via een raam wat openstond op de begane grond.

Er werden vingerafdrukken aangetroffen. Deze leidden naar de verdachte.

Hij kon vrijdagavond op de Dubbel Buurt worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Bij de inbraak werd een TV en een laptop weggenomen.

  • Auto slaat om na aanrijding met wegafzetting Opmeer,
  • Aangehouden voor mishandeling Julianadorp,
  • Mishandeling met honkbalknuppel De Rijp,
  • Bedreiging met een beitel  De Rijp,
  • Man aangehouden voor benzinediefstal Heerhugowaard

Man aangehouden voor benzinediefstal
Heerhugowaard, zondag 26 augustus – Een 40-jarige man uit Heerhugowaard werd zondagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op de Handelstraat. Agenten zagen de man op deze straat gehurkt achter een auto zitten. Achter deze auto stond een andere auto, waarin de man inmiddels had plaatsgenomen. De auto rook erg naar benzine. In de auto bleken onder andere twee jerrycans, een tankdop van de andere auto en een rubberen slang te liggen. De 40-jarige man werd aangehouden voor benzinediefstal.
Bedreiging met een beitel
De Rijp, zondag 26 augustus – Een 37-jarige man uit De Rijp werd zondagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Lievelandsbuurt. De politie had een melding gekregen van een vechtpartij. Agenten werden ter plaatse aangesproken door twee mannen die aangaven door een man bedreigd en mishandeld te zijn met een beitel. De verdachte zou op de Lievelandsbuurt lopen. Hier werd de 40-jarige man aangetroffen, die op het moment dat hij de agenten zag iets weggooide. Later bleek dit de beitel te zijn. Ook overhandigde hij een klapmes wat hij bij zich had. De man werd aangehouden voor bedreiging, mishandeling en wapenbezit. Een 29-jarige man uit De Rijp en een 25-jarige man uit Graft doen aangifte tegen hem.

Mishandeling met honkbalknuppel
De Rijp, zondag 26 augustus – Een 24-jarige man uit De Rijp werd zondagavond rond 21.15 uur aangehouden op het Zuideinde. De man werd aangehouden omdat hij een 18-jarig meisje met een honkbalknuppel bedreigd zou hebben. Het meisje was thuis met een aantal vrienden toen zij zag dat er een groep mensen het erf van de woning op kwam lopen. Op een festival was net een conflict geweest tussen het meisje en de 24-jarige man en zijn familie. Een aantal mensen van de groep kwam via de achterdeur de woning binnen. De 24-jarige man had een honkbalknuppel bij zich en liep hiermee dreigend op het meisje af. Hij gaf hier een aantal tikken mee op haar hoofd. Verder gaf zij aan dat zij door meerdere mensen zou zijn geschopt en geslagen. Uiteindelijk pakte de man haar bij haar nek en nam haar mee naar buiten. Toen de moeder van het meisje aan kwam rijden wist zij bij haar in de auto te stappen. Zij schakelden de politie in. Agenten konden de 24-jarige verdachte op het Zuideinde aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.
Aangehouden voor mishandeling
Julianadorp, zondag 26 augustus – Een 24-jarige man uit Julianadorp werd zondagavond rond 24.00 uur aangehouden op de Langevliet. De man was door beveiligers naar buiten gebracht nadat hij in de feesttent klappen had uitgedeeld. De man verzette zich echter hevig en moest door de beveiligers in bedwang worden gehouden. Ook toen hij over werd genomen door agenten verzette de man zich hevig. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Auto slaat om na aanrijding met wegafzetting
Opmeer, maandag 27 augustus – Een 39-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp sloeg maandagochtend rond 05.15 uur over de kop op de A.C de Graafweg. De man had twee vrachtwagens ingehaald en was hierbij tegen een tijdelijke wegafzetting van wegwerkzaamheden gereden. De auto van de man sloeg om en gleed zo’n vijftien meter op het dak door. De auto bleek weer op zijn wielen te zijn gezet en de man was doorgereden. De auto werd aangetroffen bij een bedrijf in Wognum en bleek total loss te zijn. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij krijgt proces-verbaal voor het verlaten van de plaats vna het ongeval en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.