Aanrijding met letsel in Grootebroek | Auto tegen lantaarnpaal | Motorrijder in de fout | Auto in de berm …

Grootebroek, vrijdag 24 augustus – Op vrijdagavond omstreeks 20.50 uur raakte een 17-jarige jongen uit Grootebroek gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Overstort en de Stede Broecweg in zijn woonplaats. De jongen reed op een snorfiets over de Overstort en wilde de Stede Broecweg oversteken.

Hier kwam echter een personenauto aangereden, bestuurd door een 28-jarige man uit Lutjebroek. Deze bestuurder zag bij de kruising een andere bromfietser staan. Hij remde aanvankelijk af, maar toen hij zag dat de bromfietser bleef staan, reed hij door. Plotseling zag hij het slachtoffer.

Deze snorfietser bleef niet staan en stak de rijbaan van de Stede Broecweg over. De automobilist kon niet meer op tijd remmen en botste tegen het slachtoffer aan. De Grootebroeker liep bij de aanrijding vermoedelijk een beenbreuk op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

  • Vernieling raam Alkmaar,
  • Jongen met honkbalknuppel Heiloo,
  • Fietsster gewond bij aanrijding Alkmaar,
  • Alcoholcontrole Alkmaar,
  • Alcoholcontrole Limmen,
  • Glas in gezicht Alkmaar,
  • Auto in de berm Middenmeer,
  • Motorrijder in de fout Hoorn,
  • Auto tegen lantarenpaal Alkmaar

Auto tegen lantarenpaal
Alkmaar, vrijdag 24 augustus – Op vrijdagavond omstreeks 22.15 uur vond er een aanrijding plaats op de Schagerweg in Alkmaar waarbij een 26-jarige Heerhugowaarder ernstig gewond raakte.
Het slachtoffer reed in een personenauto over de Schagerweg in de richting Schagen. Toen hij van de linker rijstrook plotseling naar de rechter rijstrook stuurde raakte hij met de achterzijde van zijn auto de linker voorzijde van een personenauto die op de rechter rijstrook reed. Deze auto werd bestuurd door een 32-jarige man uit Alkmaar. De auto van het slachtoffer begon hierdoor te draaien en botste in de berm tegen een lantarenpaal. De auto raakte totaal vernield en de bestuurder kwam klem te zitten in het voertuig. Hij werd door de brandweer uit het wrak geknipt en met een ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De politie heeft het slachtoffer nog niet kunnen horen.
Motorrijder in de fout
Hoorn, vrijdag 24 augustus – Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur zag een onopvallende politiesurveillance een motorrijder rijden op de Braken in de richting Avenhorn. Van daaruit ging de man richting Hoorn. In tien minuten tijd maakte de motorrijder een aantal verkeersovertredingen: inhalen bij een inhaalverbod, rijden over een doorgetrokken streep, diverse malen geen richting aangeven, invoegen zonder voorrang te verlenen, kleven (minder dan 5 meter achter een voorganger), te hoge snelheid (122 ipv 80 km per uur) en slingerend wegrijden tussen twee rijen auto’s die optrokken bij een verkeerslicht. De motorrijder, een 27-jarige man uit Hoorn, kreeg voor een totaalbedrag van 480 euro aan boetes. Bovendien wordt hij aangemeld voor een verplichte verkeerscursus die hij op eigen kosten (900 euro) zal moeten volgen.
Auto in de berm
Middenmeer, zaterdag 25 augustus – Op zaterdagmorgen omstreeks 05.20 uur kreeg de politie een melding dat een personenauto op zijn kant in de berm van de A7 onder Middenmeer zou liggen.
Ter plaatse trof de politie de auto en de bestuurder, een 49-jarige man uit Sneek. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.
Bij het ongeval raakte ook een broer van de bestuurder, die als passagier mee reed, gewond. Ook hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.
Glas in gezicht
Alkmaar, zaterdag 25 augustus – Op zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur, kreeg de politie melding dat een 19-jarige Alkmaarder met een glas in zijn gezicht zou zijn geslagen in een café aan de Houttil in Alkmaar. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer, met zijn gezicht onder het bloed. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier bleek het letsel mee te vallen. Hij had een snijwond onder een oog, dat gehecht moest worden.
Op aanwijzing van omstanders kon de politie een 23-jarige Alkmaarder aanhouden die met het glas geslagen zou hebben. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De mogelijke aanleiding voor het incident is dat het slachtoffer tijdens het dansen tegen de verdachte botste.
Alcoholcontrole
Limmen, zaterdag 25 augustus – Op zaterdagavond hield de politie tussen 21.15 en 24.00 uur een alcoholcontrole op de Rijksweg in Limmen. Van de 549 gecontroleerde bestuurders moesten er twee een ademanalyse afleggen. Een beginnend bestuurder, die niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem mocht hebben, blies 125 ug/l. Hij kreeg een bekeuring. Een gevorderd bestuurder, waarvoor een maximum geldt van 220 ug/l, blies 210 ug/l. Hij mocht zijn weg vervolgen.
Alcoholcontrole
Alkmaar, zondag 26 augustus – Op zondagmorgen hield de politie tussen 01.15 en 04.00 uur een alcoholcontrole op de Noorderkade – Geestersingel in Alkmaar. Van de 209 gecontroleerde bestuurders moesten er vier een ademanalyse afleggen. Het ging in alle gevallen om beginnend bestuurders, waarvoor een maximum geldt van 90 ug/l alcohol in hun adem. Een bestuurder bleek ruim onder die grens te zitten met 60 ug/l. Hij kon zijn weg vervolgen. De anderen bliezen respectievelijk 385, 380 en 165 ug/l. De laatste kwam er vanaf met alleen een bekeuring. De andere twee moesten daarnaast ook hun rijbewijs inleveren.
Fietsster gewond bij aanrijding
Alkmaar, zaterdag 25 augustus – Op zaterdagavond raakte een 18-jarige vrouw gewond bij een aanrijding op de Laan van Bath in haar woonplaats Alkmaar.
Een 49-jarige vrouw uit Anna Paulowna reed in een personenauto over de Laan van Bath vanuit de richting Vronemeer in de richting Spilstraat. Zij remde af voor een groep jongeren die de weg op fietsen over wilde steken. Daarna reed zij door de rotonde in de weg op. Hierbij had zij het slachtoffer dat daar fietste over het hoofd gezien. De Alkmaarse werd aangereden, sloeg tegen het voorraam van de auto en kwam ten val op het wegdek. Zij werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.
Honkbalknuppel
Heiloo, zaterdag 25 augustus – Op zaterdagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding dat een jongen in de omgeving van de Stationsstraat rond zou lopen met een honkbalknuppel in zijn handen. De jongen maakte deel uit van een groep jongeren die op de fiets vertrokken waren richting winkelcentrum ’t Loo.
De gewaarschuwde politie trof de groep onderweg. Een van de jongeren probeerde iets te verbergen onder zijn jas. Bij controle bleek het om een korte honkbalknuppel te gaan. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De knuppel werd in beslag genomen.
Vernieling raam
Alkmaar, vrijdag 24 augustus – Op vrijdagavond omstreeks 23.00 uur hoorden politiemedewerkers vanaf het politiebureau aan het Mallegatsplein glasgerinkel van de andere zijde van het kanaal, de Noorderkade. Ter plaatse bleek een raam vernield te zijn van een slooppand, het voormalige bandencentrum. De politie trof bij het pand een 30-jarige man en een 24-jarieg vrouw, beiden afkomstig uit Polen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij verklaarden niets met de vernieling te maken te hebben gehad, maar op het geluid van het glasgerinkel af te zijn gekomen.
Bij controle bleek tegen de man nog een geldboete open te staan van 435 euro. Bovendien bleek hij tot ongewenst vreemdeling te zijn verklaard. De man werd hierop ingesloten. De vrouw werd heengezonden.
Tekstaanpassingen APB|ANN