Weekend van het Varken, het leukste uitje voor jou!

Niet dat u alle dagen een varken op de kop tikt of in de ogen kijkt. Laat staan dat u de krul nog een extra krul geeft, want een varken wil er ook leuk uit zien… Het Weekend van het Varken is dan ook voor u het leukste gratis uitje van Nederland! Niet dat u alle dagen een varken op de kop tikt of in de ogen kijkt. Laat staan dat u de krul nog een extra krul geeft, want een varken wil er ook leuk uit zien… Het Weekend van het Varken is dan ook voor u het leukste gratis uitje van Nederland!

Weekend van het Varken 8 en 9 september 2012

Bij 38 varkenshouderijen kunt u varkens kijken en vragen stellen aan de varkensboer. Voor kinderen is van alles te doen zoals biggetjes knuffelen, schilderen, schminken, voetballen of spelen op het springkussen. Vorig jaar bezochten meer dan 27.000 mensen het Weekend van het Varken.

Leuk en educatief uitje
Uit onderzoek van GFK is naar voren gekomen dat de overgrote meerderheid van de bezoekers het Weekend van het Varken een leuk én educatief uitje vindt. "De kinderen vonden het geweldig en mama ook" is één van de reacties.

Bij ‘ons’ in de buurt…
Op de boerderij "Het Beemsterlants Varken" van Arie-Jan en Yvonne van de Mark worden 220 zeugen en 900 vleesvarkens gehouden. Een gedeelte van de varkens wordt verkocht op een gewicht van 25 kg. De rest van de varkens blijft op het bedrijf tot een gewicht van circa 115 kg. De varkens worden verkocht bij diverse slagers in Noord Holland onder het merk "Beemsterlant’s Varken".

De boerderij van de familie Van de Mark is het gehele jaar door gratis en zonder afspraak te bezoeken. Vanuit de zichtruimten en skybox kun je bij de verschillende diercategorieen in de stal kijken. Niet alle varkens worden op dezelfde manier gehouden. Op dit bedrijf wordt één van de manieren getoond. Deze zichtstal is geopend: