KNMI: Weerswaarschuwing code geel – morgen veel neerslag en onweer

KNMI: Weerswaarschuwing code geel  - morgen veel neerslag en onweerVanaf vanavond toenemend buiig
Vanmiddag is de zon is regelmatig te zien en in het westen en noorden komt slechts een enkele bui voor. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. Vanavond neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en volgt er buiige regen. De maximumtemperatuur ligt tussen 20 en 23 graden. De wind is zwak tot matig, kracht 2 a 3, en komt overwegend uit richtingen tussen zuid en west. Vanavond draait de wind tijdelijk naar zuidoost.

Vannacht trekt het gebied met regen naar het noorden. Elders klaart het op, maar volgen er vooral in het westen buien. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden. De wind draait naar zuidelijke richtingen is zwak tot matig.

Morgen overdag is het half tot zwaar bewolkt en er ontwikkelen zich veel buien, vooral in de kustprovincies kan lokaal veel neerslag vallen. Bij de buien kan ook onweer voorkomen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19 graden in het noordwesten tot 23 graden in het zuidoosten van het land. De zuid tot zuidwestenwind neemt boven land toe naar matig, rond kracht 4, aan de kust en op het IJsselmeer tot vrij krachtig tot krachtig, kracht 5 tot 6. Bij buien is de wind behoorlijk vlagerig. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
In het weekeinde veel buien en tamelijk koel. De eerste helft van de week meer zon, meest droog en warmer, daarna weer koel en wisselvallig.