Auto rijdt over arm gevallen vrouw in Westwoud

Westwoud, vrijdag 24 augustus – Op vrijdagmorgen omstreeks 06.30 uur raakte een 59-jarige vrouw uit Hoogkarspel gewond bij een verkeersongeval op de Dr. Wijtemalaan in Westwoud. De vrouw reed op een fiets. Toen zij een verkeerde beweging maakte, gleed zij met de fiets onderuit en kwam ten val.

Op dat moment kwam juist een personenauto aangereden (in de richting Hoogkarspel). De bestuurder, een 52-jarige man uit Hobrede, kon niet meer op tijd remmen of uitwijken en reed vermoedelijk over de arm van de vrouw heen. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

 • Veel te snel Heiloo, 
 • Beroving Hoorn – getuigenoproep,
 • Inbraak woning Heiloo,
 • Heling fiets Broek op Langedijk,
 • Inbraak in schoolgebouw Alkmaar,
 • Woninginbraak Heerhugowaard,
 • Heling scooter Alkmaar,
 • Snelheidscontroles,
 • In de flank Julianadorp,
 • Sigaretten weg Abbekerk,
 • Bekneld in auto Alkmaar,
 • Fietser gewond Heiloo

Fietser gewond
Heiloo, donderdag 23 augustus – Op donderdagmiddag omstreeks 17.10 uur raakte een 35-jarige man uit Heiloo gewond bij een aanrijding op de Kennemerstraatweg in Heiloo. De man reed vanuit de richting Limmen op de fiets over de Kennemerstraatweg. Hij was aan het bellen toen hij de weg over wilde steken. Bij het oversteken had hij een auto, die vanuit dezelfde richting kwam, niet aan zien komen. Toen hij overstak, was de automobilist, een 74-jarige man uit Heemskerk, al zo dicht genaderd dat deze een aanrijding niet kon voorkomen. De fietser werd geschept en viel tegen het voorraam van de auto en vervolgens op het wegdek.
De fietser moest voor onderzoek worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.
Bekneld in auto
Alkmaar, vrijdag 24 augustus – p vrijdagmorgen omstreeks 08.40 uur moest een 43-jarige man uit Beverwijk door de brandweer uit zijn auto gehaald worden. De man stond met zijn auto geparkeerd op de Robbenkoog in Alkmaar. Toen hij uit wilde parkeren en weg wilde rijden, zag hij een personenauto over het hoofd die over zijn weghelft aan kwam rijden. De bestuurder, een 30-jarige man uit Bergen aan Zee, zag de geparkeerd staande auto te laat en kon niet meer uitwijken of remmen. Hij botste met de voorzijde van zijn auto tegen de linker zijkant van de geparkeerd staande auto. Hierdoor raakte de bestuurder bekneld te zitten. D Beverwijker is voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.
In de flank
Julianadorp, donderdag 23 augustus – donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising Schoolweg-N9 in Julianadorp. Een 18-jarige man uit Wolvega reed in een auto over de Schoolweg. Bij de kruising met de N9 stopte hij, omdat hij niet precies wist hoe hij in Sint Maartenszee moest komen. Terwijl hij, met zijn 16-jarige vriendin uit Ter Idzard, naar de bewegwijzering stond te kijken, rolde de auto langzaam vooruit de kruising op. Op dat moment kwam van links over de N9 een personenauto aangereden, bestuurd door een 29-jarige man uit Koedijk. Hij kon niet meer op tijd stoppen en reed met de voorzijde van zijn auto tegen de zijkant van de Friezen. Alleen de passagier van de man uit Koedijk, een 28-jarige Alkmaarse, raakte gewond. Zij werd ter observatie opgenomen in het Medisch Centrum Alkmaar.
Snelheidscontrole Langevliet
Julianadorp, donderdag 23 augustus – donderdagmiddag hield de politie tussen 14.45 en 17.15 uur een snelheidscontrole op de Langevliet in Julianadorp. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Van de 1300 voertuigen die de controleplaats passeerden, reden er 105 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 8 %. Hoogst gemeten snelheid: 76 km per uur.
Snelheidscontrole Rijksstraatweg
Hippolytushoef, donderdag 23 augustus – donderdagmiddag hield de politie tussen 12.45 en 17.30 uur een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg in Hippolytushoef. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Van de 2946 voertuigen die de controleplaats passeerden, reden er 218 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage: 7 %. Hoogst gemeten snelheid: 121 km per uur.
Heling scooter
Alkmaar, donderdag 23 augustus – donderdagavond hield de politie een 21-jarige Alkmaarder aan op verdenking van heling van een scooter. Omstreeks 20.50 uur zag de politie de man lopen op het fietspad langs de Mare, aan de Europaboulevard in Alkmaar. Bij controle van het kenteken bleek deze te zijn afgegeven aan een 30-jarige man. Controle van het framenummer leverde vervolgens de informatie dat de bromscooter als gestolen geregistreerd stond. De brommer was op 1 mei 2012 gestolen in Broek op Langedijk. De bromscooter werd in beslag genomen en de man aangehouden. Hij verklaarde de scooter te hebben geleend van een vriend.
Woninginbraak
Heerhugowaard, vrijdag 24 augustus – de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 23.00 en 03.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Grift in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een raam aan de voorzijde open te breken. Uit de woning verdwenen onder anderen een televisie, bluerayspeler, Xbox en laptops.
Sigaretten weg
Abbekerk, vrijdag 24 augustus – de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 20.30 en 04.15 uur, werd er ingebroken in een supermarkt aan het Bm. P. Kromplein in Abbekerk. De daders kwamen binnen door een pui van een schuifdeur te vernielen. In de winkel werd een kast geforceerd achter een kassa. Hier werden sigaretten uit gestolen.
Inbraak in schoolgebouw
Alkmaar, vrijdag 24 augustus – vrijdagmorgen omstreeks 03.25 uur werd een inbraak ontdekt in een schoolgebouw aan de Toscanestraat in Alkmaar. De daders waren de school binnengekomen door een raam van een klaslokaal te forceren. Vermoedelijk zijn de daders overlopen door een beveiliger, die twee mensen weg zag rennen in de richting Galiciestraat. In een lokaal bleef een laptop achter, die klaar lag om meegenomen te worden. Ook trof de politie op het dak van de school een tas aan, waarin onder anderen een televisie zat.
Heling fiets
Broek op Langedijk, donderdag 23 augustus – donderdagmiddag om 16.40 uur reed een man uit Broek op Langedijk over de Prinses Irenestraat in zijn woonplaats. Hier zag hij tweejongens fietsen. Hij herkende een van de fietsen als de fiets van zijn dochter, die op 18 april in Broek op Langedijk was gestolen. De man hield de verdachte ter plaatse aan en belde de politie.
De politie hield de 34-jarige uit Sint Pancras afkomstige verdachte aan en nam de fiets in beslag. De verdachte verklaarde de fiets voor dertig euro van een onbekende te hebben gekocht. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.
Inbraak woning
Heiloo, donderdag 2 augustus – donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur kwam de bewoonster van een pand aan de Kerkelaan in Heiloo thuis. Zij ontdekte dat er was ingebroken en dat de dief nog in huis was. Deze had de bewoonster aan horen komen en vluchtte nog net weg via een raam op de bovenverdieping en via een plat dak. De man ging er vandoor met een portemonnee met wat pasjes. Uit onderzoek bleek hij eerder binnen gekomen te zijn door een bovenlicht aan de voorzijde van het pand open te breken.
Beroving
Hoorn, vrijdag 24 augustus – Op vrijdagmorgen omstreeks 01.15 uur werd een 26-jarige man uit Hoorn op de Noorderstraat in zijn woonplaats beroofd. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden.

Het slachtoffer liep bij het station, toen twee mannen op hem af kwamen lopen. Een van de mannen bedreigde het slachtoffer met een mogelijk vuurwapen en eiste geld. Nadat de straatrovers de portemonnee van het slachtoffer te pakken hadden gekregen, gingen zij er vandoor. In de portemonnee zaten contant geld en bankpasjes.
De man met het wapen had een blanke huidskleur, tussen de 20 en 23 jaar oud en met een lengte van ongeveer 1,85 – 1.90 meter. Hij droeg een grijze capuchon en een zwart vest. De andere man had een getint uiterlijk. Ook hij was tussen de 20 en 23 jaar oud, maar had een lengte van 1,65 – 1,70 meter. Hij had een ringbaardje en kort kroezend haar. Hij was in het zwart gekleed en droeg opvallende rode halfhoge sportschoenen.
De politie verzoekt getuigen die de overval hebben zien gebeuren of de daders herkennen op basis van het signalement om contact op te nemen. De politie in Hoorn is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
Veel te snel – Heiloo, donderdag 23 augustus
Op donderdagmiddag en –avond werd in Noord-Holland toezicht gehouden op het verkeer door een onopvallende videosurveillanceauto. Deze klokte op de A9 onder Heiloo een 21-jarige man uit Zandvoort op een motorfiets met een snelheid van 152 km per uur. Dat is 52 km sneller dan de toegestane 100 km per uur. Omdat de man meer dan 50 km te hard reed moest hij zijn rijbewijs inleveren. Bij controle bleek hij nog maar twee maanden zijn rijbewijs te hebben.