Motorrijder gewond na ongeval op de N506 bij Enkhuizen

Enkhuizen, donderdag 23 augustus – Een 36-jarige motorrijder uit Hoogkarspel werd donderdagochtend overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op de Provinciale weg N506.

De man haalde rond 07.50 uur een aantal auto’s in maar moest snel naar rechts voor de voorste auto doordat er een tegenligger aan kwam. Door deze manoeuvre verloor hij de macht over het stuur en sloeg een aantal keer over de kop en gleed door. Zijn arm was uit de kom. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

  • Inklimmer aangehouden Alkmaar,
  • Bedreiging winkelpersoneel Den Helder,
  • Vernieling raam Hippolytushoef,
  • Motorrijder gewond na ongeval Alkmaar,
  • Fietsster gewond  Castricum,
  • Snelheidscontrole N242,
  • Inbreker aangehouden Alkmaar

Inklimmer aangehouden
Alkmaar, woensdag 22 augustus –Een 17-jarige jongen uit Alkmaar is woensdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden op de Geestersingel. Een 78-jarige bewoonster van de Broekerwaard deed open nadat de deurbel was gegaan. Er stond een jongen voor de deur. Hij vroeg om een glaasje water. De bewoonster gaf hem dit waarna hij om nog een glas water vroeg. Ondertussen kwam de buurvrouw thuis via de achterkant van haar woning. Zij zag hoe een jongen via het schuurdak van haar 78-jarige buurvrouw naar beneden klom. Zij waarschuwde de vrouw. Boven bleek de deur van de slaapkamer op slot te zijn gedraaid. De politie werd gebeld. Er werd gezocht in de omgeving. Aan de andere kant van het spoor zagen agenten twee jongens fietsen. Allebei voldeden aan het signalement. De jongens moesten stoppen maar fietsten door. Bij de Geestersingel probeerde de 17-jarige jongen er te voet vandoor te gaan. Hij werd echter door een omstander tegen gehouden. Hij werd aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. Naar hem wordt verder onderzoek gedaan. Uit de woning van de 78-jarige vrouw werd een toilettas weggenomen. image

Bedreiging winkelpersoneel
Den Helder, woensdag 22 augustus – Een 52-jarige man uit Den Helder is woensdagmiddag om 14.15 uur aangehouden op de Stationstraat. De man had in een winkel aan de Spoorstraat doodsbedreigingen geuit naar de medewerkers. Hij gedroeg zich verdacht in de winkel waardoor hij in de gaten werd gehouden door de medewerkers. Dit zinde de man niet en hij begon tegen de medewerkers te schreeuwen. Hij bedreigde hen hierbij ook. De politie werd gebeld. Deze hield de man aan. image
Vernieling raam
Hippolytushoef, donderdag 23 augustus – Een 31-jarige man uit Hippolytushoef werd donderdagochtend rond 01.15 uur aangehouden op de Gemeenelandsweg. De politie kreeg een melding dat er op de Zandburen een raam was vernield. De buurman zag het voorval en liep achter de verdachte aan. De buurman wees de verdachte aan toen agenten ter plaatse kwamen. De 31-jarige man werd aangehouden voor vernieling. image
Motorrijder gewond na ongeval
Alkmaar, woensdag 22 augustus – Een 34-jarige motorrijder uit Heerhugowaard raakte woensdagmiddag rond 17.20 uur gewond bij een ongeval op de Geestersingel. Een 45-jarige Duitse automobilist parkeerde hier uit en reed de rijbaan op. Hierbij zag hij de motorrijder die hem van achteren naderde over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij brak hierbij vermoedelijk zijn heup en sleutelbeen. De man werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar. image
Fietsster gewond
Castricum, woensdag 22 augustus – Een 70-jarige fietsster uit Heemskerk werd woensdagmiddag rond 14.30 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Mient. Een 25-jarige automobilist uit Castricum kwam vanuit de richting van de Ruiterweg toen ineens vanuit de linker zijstraat een fietser de weg overstak. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De fietsster liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. image
Snelheidscontrole N242 – Alkmaar, woensdag 22 augustus
Bij een snelheidscontrole op de n242 ter hoogte van de Ommering van 19.25 tot 20.50 uur werden woensdagavond 113 overtredingen geconstateerd. In totaal passeerden 978 bestuurders de controle. 12% Hiervan reed dus te hard. De hoogst gemeten snelheid was 123 km/u. De toegestane snelheid op deze weg is 80 km/u. image
Inbreker aangehouden

Alkmaar, donderdag 23 augustus – Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagochtend aangehouden. Er was bloed van de man aangetroffen na een inbraak op 8 juli jl. aan de Tesselschadestraat. Aan de achterkant van de woning werd een raam ingeslagen. Er werd apparatuur uit het huis gestolen. Er werd bloed aangetroffen. Dit werd onderzocht. Hier kwam de identiteit van de 41-jarige man uit naar voren. De man zat al vast voor iets anders en werd in de gevangenis waar hij verblijft aangehouden.image