Gebruikte botenbeurs in Hoorn 24, 25 en 26 augustus

image

Hoorn – De gebruikte-boten beurs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden tijdens de Westfriese Waterweken, met tal van festiviteiten in de haven van Hoorn.

  • vrijdag 24 augustus 11.00 uur – 18.00 uur
  • zaterdag 25 augustus 10.00 uur – 18.00 uur
  • zondag 26 augustus 10.00 uur – 17.00 uur

In het laatste weekend van augustus liggen in deze haven tweehonderd motorboten, zeilboten, sloepen, sportboten en platbodems te koop. Zowel particulieren als bedrijven kunnen meedoen en hun boten verkopen. Lees hieronder verder.

Voor de botenbranche zijn het uitdagende tijden. Een tiental botenbeurzen werd al geannuleerd, maar de kansen voor Hoorn lijken gunstig. Voordat het besluit werd genomen zijn de YachtFocus-relaties geraadpleegd en het overgrote deel dat in voorgaande jaren meedeed wil nu weer komen. Inmiddels is de website http://www.gebruiktebotenbeurs.nl online, evenals de Twitter-account ‘BotenbeursHoorn’, en zijn de eerste boten al ingeschreven. Bedrijven roemen de fijne sfeer in de monumentale Hoornse binnenhavens, de gezellige aankleding en natuurlijk het publiek dat in grote getale op het aanbod afkomt. Tot nu toe werd de beurs jaarlijks iets groter en gingen tientallen boten over in andere handen. Ook particuliere deelnemers kunnen zich inschrijven. YachtFocus rekent als voorheen op de helft motorboten en de helft zeilboten, waarvan ongeveer tweederde deel door bedrijven wordt ingebracht en eenderde deel door particulieren.

Jan-Pieter Oosting van YachtFocus zegt: “Deze landelijke botenbeurs is de perfecte kans voor iedereen om zijn boot voor een mooie prijs van de hand te doen. Er komen zelfs kopers speciaal uit het buitenland bleek vorig jaar. Ervaren watersporters kiezen hun volgende boot, maar ook voor beginners is het ideaal want er worden vaarklare boten voor hele scherpe prijzen aangeboden – http://www.gebruiktebotenbeurs.nl.