Oplichter actief | Inbraak in bedrijfsbusjes | Inbreker aangehouden na DNA match …

Regio, woensdag 22 augustus – Bij de politie heeft zich een eigenaar van een klein bedrijf gemeld die aangaf gebeld te zijn door een medewerker van de KPN. De boodschap was dat er van vorig jaar nog een telefoonrekening van tweeduizend euro openstond.

En of de man even zijn bankgegevens wilde geven voor automatische incasso. Gelukkig trapte de ondernemer er niet in, want bij navraag bij de KPN bleek er helemaal geen rekening open te staan. Bovendien handelt de KPN achterstallige rekeningen niet op deze manier af.

  • Inbraak in bedrijfsbusjes Heiloo,
  • Inbreker aangehouden na DNA match Den Helder,
  • Woninginbreker overlopen Alkmaar,
  • Verdachte vernieling auto aangehouden Alkmaar,
  • Snelheidscontroles Zwaagdijk Den Helder Burgerbrug,
  • Meer dan honderd kilometer te snel Oudkarspel,
  • Woninginbraak Noord-Scharwoude,
  • Toezicht op het water Langedijk,
  • Bejaarde van tas beroofd: politie zoekt getuigen Alkmaar

Inbraak in bedrijfsbusjes
Heiloo, woensdag 22 augustus – Op woensdagmorgen, omstreeks 03.20 uur, werden twee bedrijfsbusjes opengebroken op De Boog in Heiloo. Een bewoner van De Boog werd wakker van breekgeluiden. Toen hij vanuit zijn slaapkamer naar buiten keek, zag hij twee mannen die het raam van een bestelbusje vernielden. Ook een andere buurtbewoonster werd wakker van het geluid. Toen zij naar de mannen riep, gingen zij er vandoor. Ter plaatse bleek dat de mannen in twee geparkeerd staande busjes waren geweest. Onduidelijk is of er iets is gestolen. Wel stond gereedschap klaar om meegenomen te worden. De daders hadden dit op hun vlucht achtergelaten.
Inbreker aangehouden na DNA match
Den Helder, woensdag 22 augustus – Een 24-jarige man uit De Cocksdorp is zondagochtend rond 02.30 uur aangehouden in zijn woning. Bij een in woninginbraak op 13 juli jl. op de Ruyghweg in Den Helder werd DNA gevonden. Dit DNA kwam overeen met de 24-jarige man. Er werd ingebroken in de woning via het bovenlicht bij het keukenraam. De bewoners waren op vakantie. Er werden sierraden en apparatuur uit het huis gestolen.
Woninginbreker overlopen
Alkmaar, dinsdag 21 augustus – Op dinsdagavond omstreeks 21.45 uur liep de 83-jarige bewoner van een pand aan de Frederik Hendriklaan in Alkmaar vanuit de woonkamer naar de 1e verdieping in zijn woning. Boven, in de badkamer, zag hij een vreemde man staan. De man greep het slachtoffer bij zijn kleren en eiste geld. Tegelijkertijd probeerde hij naar beneden en uit de woning te komen. De bewoner had dit in de gaten en opende de voordeur, zodat de dief weg kon komen. Hij vertrok zonder buit in de richting van de Prins Alexanderstraat. Niemand raakte gewond.
Uit onderzoek bleek dat de verdachte was binnengekomen via het dak van de keuken van de buren en door het geopende slaapkamerraam op de 1e verdieping.
Verdachte vernieling auto aangehouden
Alkmaar, dinsdag 21 augustus – Op dinsdagmiddag hield de politie een 41-jarige man uit Koog aan de Zaan aan wegens vernieling, mishandeling en belediging.
Een 29-jarige Amsterdammer stapte omstreeks15.15 uur in zijn auto, die geparkeerd stond op de Robonsbosweg in Alkmaar. Toen hij net achter het stuur zat, kwam de verdachte naar hem toegelopen. Of hij hem maar even weg wilde brengen. Toen het slachtoffer weigerde, begon de verdachte richting de auto te slaan en te schoppen. Toen hij een hand vol stenen naar de auto gooide, stapte de bestuurder uit om de schade op te nemen. Vanaf dat moment werd de bestuurder het mikpunt van de verdachte. Hij begon de man te slaan, te schoppen en uit te schelden. Het slachtoffer wist weer in zijn auto te komen en weg te rijden.
De gewaarschuwde politie trof de man even later aan op de Bergerweg. Hij werd aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.
Snelheidscontrole Weststraat
Den Helder, dinsdag 21 augustus
Op dinsdagmiddag hield de politie tussen 14.45 en 16.15 uur een snelheidscontrole op de Weststraat in Den Helder. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd en de betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
In totaal passeerden 456 voertuigen de controleplaats waar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur. Aantal overtredingen: 26. Overtredingspercentage 6 %. Hoogst gemeten snelheid: 68 km per uur.
Snelheidscontrole Zwaagdijk
Zwaagdijk-Oost, dinsdag 21 augustus – Op dinsdagmiddag hield de politie tussen 15.45 en 18.15 uur een snelheidscontrole op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd en de betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
In totaal passeerden 654 voertuigen de controleplaats waar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur. Aantal overtredingen: 195. Overtredingspercentage 30 %. Hoogst gemeten snelheid: 85 km per uur.
Snelheidscontrole Rijksweg
Burgerbrug, dinsdag 21 augustus
Op dinsdag hield de politie tussen 17.00 en 21.30 uur een snelheidscontrole op de Rijksweg in Burgerbrug (Burgervlotbrug). De overtredingen werden fotografisch vastgelegd en de betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
In totaal passeerden 3039 voertuigen de controleplaats waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. Aantal overtredingen: 485. Overtredingspercentage 16 %. Hoogst gemeten snelheid: 133 km per uur.
Meer dan honderd kilometer te snel
Oudkarspel, dinsdag 21 augustus – Op dinsdagmiddag omstreeks 13.20 uur controleerde de politie de snelheid van een motorrijder op de Provincialeweg onder Oudkarspel. De bestuurder, een 22-jarige Alkmaarder, werd geklokt met een snelheid van 182 km per uur, terwijl ter plaatse niet sneller dan 80 gereden mag worden. Omdat de man meer dan 50 km te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
De man verklaarde dat de weg voor en achter hem vrij was en hij er geen kwaad in zag.
Woninginbraak
Noord-Scharwoude, woensdag 22 augustus – Op woensdagmorgen omstreeks 04.20 uur werd de bewoner van een pand aan de Mauritsstraat in Noord-Scharwoude wakker van geluiden in zijn woning. Toen hij ging kijken, zag hij dat er bij hem was ingebroken. De dader was binnengekomen door het achterraam van de woonkamer te forceren. Uit de woning verdwenen in ieder geval een computer en een portemonnee. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen.
Toezicht op het water
Langedijk, dinsdag 21 augustus – Op dinsdag hield de politie tussen 13.30 en 20.30 uur toezicht op het water rond Langedijk (kanaal Omval-Kolhorn, Noord-Hollands Kanaal, Oosterdel en Noorderplas). In totaal werden acht bekeuringen uitgeschreven. Twee snelle boten hadden geen registratienummer, in twee gevallen was geen reddingsvest aan boord en een boot had geen dodemansknop. Daarnaast voer een schipper met een snelheid van 23 km per uur en bleken twee visser niet in het bezit te zijn van een vispas en een vergunning.
Bejaarde van tas beroofd: politie zoekt getuigen
Alkmaar, dinsdag 21 augustus – Op dinsdagmiddag omstreeks 17.25 uur werd een 91-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas beroofd op de Jongkindlaan in haar woonplaats. De vrouw liep met een rollator vanaf de Aert de Gelderlaan over het bruggetje in de richting Mesdaglaan toen twee mannen langsliepen en een tas van haar rollator wegpakten. De tas werd verderop op de Mesdaglaan teruggevonden. Uit de tas bleek geld te zijn gestolen.
De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief)

Tekstaanpassingen APB|ANN