Amersfoortse dronken schipper aangehouden in Enkhuizen

Enkhuizen, maandag 20 augustus – De politie hield omstreeks 22.30 uur een 49-jarige man uit Amersfoort aan wegens zware mishandeling. In de Compagniehaven zat de man op zijn boot te drinken, naast twee mannen op een andere boot, toen de stemming ineens omsloeg.

De 49-jarige man sloeg een 55-jarige man uit Amsterdam met een pikhaak op zijn hoofd en zijn arm.

De 55-jarige man is door ambulancepersoneel nagekeken. De man uit Amersfoort was onder invloed van alcohol en is ingesloten.

  • Politie houdt inbreker aan Zwaag,
  • Huiselijk geweld Sijbekarspel Oostwoud

Politie houdt inbreker aan
Zwaag, maandag 20 augustus – De politie trof na een melding van een mogelijke inbraak om 17.00 uur een 24-jarige man uit Zwaag aan in een woning aan de Kostertuin. De man beweerde rechtmatig in de woning aanwezig te zijn en toonde de huissleutel. Op dat moment kwam er een tweede melding van een woninginbraak aan de Kostertuin binnen. Het signalement van de man die daar gezien was, had grote gelijkenis met de zojuist aangetroffen man in de woning. Nadat de politie contact met de bewoonster had gehad, bleek dat de man helemaal geen toestemming had om in het huis te zijn. Hij is aangehouden wegens inbraak in beide woningen.

Huiselijk geweld
Sijbekarspel, maandag 20 augustus – De politie hield omstreeks 21.00 uur een 44-jarige man uit Sijbekarspel aan wegens het plegen van huiselijk geweld. De man sloeg tijdens een ruzie in hun woning aan de Mient meermalen zijn 42-jarige vrouw in haar gezicht. Een buurman wist de man van haar af te trekken, waarop de vrouw het huis van de buren in vluchtte. De 44-jarige man sloot zich op in hun woning. Hij kon daar even later worden aangehouden door de politie. De vrouw liep meerdere kneuzingen in haar gezicht op.

Huiselijk geweld
Oostwoud, maandag 20 augustus – Om 13.00 uur hield de politie een 31-jarige man uit Oostwoud aan wegens het plegen van huiselijk geweld. Tijdens een ruzie gooide hij spullen in zijn woning aan het Oosteinde kapot en verwondde zijn 22-jarige ex-vriendin die ook in de woning aanwezig was. De man is aangehouden. De vrouw liep enkele schaafwonden en kneuzingen op.