Vaartuig met lijn in de schroef en vaartuig met motorproblemen

 
IJsselmeer | Medemblik | Andijk, 19 augustus 2012 – De reddingboten ’t Span en De Gooier zijn uitgevaren voor een zeiljacht met een lijn in de schroef. Later op de middag vaart reddingboot De Gooier nog uit voor een motorbootje met motorproblemen.

Reddingboten De Gooier en ‘t Span gaan er op uit voor een melding van vaartuig met motor problemen voor de haven van Medemblik. Het gaat om een zeiljacht Freedom die op positie N 52°48,572’ en E 005°08.160’ voor anker ligt met een touw in de schroef.

Reddingboten De Gooier en ’t Span komen ter plaatse en zetten beiden een opstapper over. Na de sleepverbinding gemaakt te hebben zetten reddingboten De Gooier en ’t Span koers richting Medemblik waar ze de Freedom voor de visafslag aan de kade leggen.

Zodra de Freedom vast ligt kwam de zoon al met duikspullen om de touw uit de schroef te verwijderen zodat de Freedom weer verder kan gaan. De gegevens worden opgenomen waarbij blijkt dat de opvarenden al donateur van de KNRM zijn.

Later op de middag krijgt één van de bemanningsleden van reddingboot De Gooier een telefonische melding van een vaartuig met motor problemen.
Het gaat om een motorbootje van 6 mtr die op positie N 52°46.593’ en E 005°11.185’ voor anker ligt met één opvarende en een hond.

De Gooier komt ter plaatse en zet een bemanningslid over welke het probleem met de motor kan verhelpen. Onder begeleiding van reddingboot De Gooier wordt het motorbootje teruggevaren naar Medemblik. Hier worden de gegevens opgenomen.

Klik hier!!!