Drankrijder rijdt door na aanrijding in Wervershoof

APB Andijker NieuwsWervershoof, maandag 20 augustus – Een 25-jarige automobilist uit Westwoud werd maandagochtend rond 03.45 uur aangehouden op de Nijverheidsweg. De politie kreeg een melding dat er een automobilist tegen het hekwerk bij een autobedrijf aan de Handelsweg was gereden.

De bestuurder was hierna weggereden in de richting van de dijk. Agenten zagen in de bocht bij de Handelskade een auto stilstaan. Bij het zien van de politieauto probeerde de bestuurder weg te rijden. Aangezien de auto een lekke band had en schade voor ging dit moeilijk. De man parkeerde zijn auto op de Nijverheidsstraat en probeerde weg te komen. Hij werd echter aangehouden.

De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 825 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en hij krijgt proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van ongeval.

Klik Hier!!!

  • Aanhoudingen na varen onder invloed In Bovenkarspel en in de polder Het Grootslag,
  • Rijden onder invloed in Wervershoof Heerhugowaard,
  • Twee aanhoudingen na openlijke geweldpleging De Koog


Aanhoudingen na varen onder invloed In Bovenkarspel en in de polder Het Grootslag

Bovenkarspel, zondag 19 augustus – Een 53-jarige man uit Midwoud werd zondagmiddag rond 16.00 uur met zijn boot aangehouden op de Florasingel. Agenten lieten de man blazen omdat er tientallen flesjes bier in zijn boot lagen. Hij blies 700 ug/l. De toegestane hoeveelheid is 160 ug/l. De man werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal voor varen onder invloed.

Zaterdagmiddag werd rond 17.45 uur op het water bij het Grootslag in Bovenkarspel een 26-jarige man uit Hoogkarspel aangehouden. Hij voer als schipper met twee andere mannen in de boot. Op het moment dat hij de politie zag liet hij een van de andere mannen de schippersplek overnemen. Hij moest toch blazen en blies 515 ug/l. Hij werd aangehouden voor varen onder invloed.

Rijden onder invloed

Wervershoof, zondag 19 augustus – Een 29-jarige bromfietser uit Hauwert moest zondagochtend zijn rijbewijs inleveren toen hij rond 11.30 uur werd aangehouden op Parallelweg. De man moest blazen en blies 1320 ug/l. Dit is zesmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man werd aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren.

Heerhugowaard, zondag 19 augustus – Een 26-jarige automobilist uit Hoorn moest zondagavond rond 18.15 uur werd aangehouden op de Middenweg en moest zijn rijbewijs inleveren. De beginnend bestuurder blies 365 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Twee aanhoudingen na openlijke geweldpleging

De Koog, maandag 20 augustus – Een 22-jarige man uit Delfgauw en een 21-jarige man uit Den Haag zijn maandagochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Badweg. De politie kreeg een melding dat er een vechtpartij was op deze weg was. Een 17-jarig meisje uit Utrecht bleek een kopstoot te hebben gehad van de 22-jarige man. Zij had een kapotte lip en een bebloed gezicht. De 22-jarige man werd aangehouden. Ook de 21-jarige man werd aangehouden omdat hij de aanstichter zou zijn geweest van de vechtpartij en mishandelingen zou hebben gepleegd.