De Kaasmarkt in Hoorn in ere hersteld

Hoorn - De kaasmarkt van Hoorn vertelt in samenwerking met Beemsterkaas een stuk geschiedenis in theatervorm met een marktmeester, kaaszetters, kaasdragers, handelaren, kaasmeisjes en boeren met paarden en wagens. De markt wordt gehouden iedere donderdag van 12.30 tot 13.30 uur en van 20.30 tot 21.30 uur in de periode 23 t/m 30 augustusAbbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk WestHoorn – De kaasmarkt van Hoorn vertelt in samenwerking met Beemsterkaas een stuk geschiedenis in theatervorm met een marktmeester, kaaszetters, kaasdragers, handelaren, kaasmeisjes en boeren met paarden en wagens. De markt wordt gehouden iedere donderdag van 12.30 tot 13.30 uur en van 20.30 tot 21.30 uur in de periode 23 t/m 30 augustus

De kaasmarkt van Hoorn is weer in ere hersteld, vroeger was de kaasmarkt van Hoorn één van de belangrijkste. De uitleg is in het Nederlands, Duits en Engels. De kaas wordt van en naar de Roode Steen aan- en afgevoerd met wagens die voortgetrokken worden door paarden. De kaasdragers zorgen voor de aan- en afvoer van de kaas op de Roode Steen. De kaasmarkt bestaat uit kaaszetters, kaasmeisjes, marktmeester, kaasdragers, kaashandelaars en boeren. De kaasmarkt is in het kader van Hoorn 650 jaar georganiseerd, maar de kaasmarkt blijft in Hoorn ook de volgende jaren bestaan. Voor meer informatie www.kaasmarkthoorn.nl