Zeiljacht flink aan de grond gelopen

image
IJsselmeer | Medemblik | Andijk, 18 augustus 2012 – De reddingboten ’t Span en De Gooier varen uit voor een zeiljacht welke aan de grond gelopen is bij de ondiepte Het Hop.

Op deze zonnige en zeer warme middag (30°C) wordt er alarm gemaakt voor de reddingboten van KNRM Medemblik.Bij het inmelden bij het Kustwacht Centrum krijgen we te horen dat het 45 voet lange zeiljacht Bowerbird aan de grond is gelopen ter hoogte van de Hop Oost kardinaal boei.

Er was al een bergingsvaartuig ter plaatse, maar deze hulp werd niet geaccepteerd, de opvarenden wilden graag door de KNRM geholpen worden.

Reddingboten ’t Span en De Gooier zetten koers naar de opgegeven positie en treffen het zeiljacht met drie opvarenden aan op N 52°47.412’ en E 005°15.275’.
Reddingboot ’t Span zet een opstapper over en maakt een sleepverbinding. Reddingboot De Gooier maakt een sleepverbinding met een val waardoor het jacht schuin getrokken kan worden. Met vereende krachten wordt het zeiljacht vlot getrokken.

Na controle van het zeiljacht op lekkage en het opnemen van de gegevens kan het zeiljacht op eigen kracht haar weg vervolgen richting Medemblik. De reddingboten gaan weer retour station.