Aanhouding na opstootje in café

Hoorn, 19 augustus 2012, 03.10 uur – De politie heeft een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden aan de Grote Havensteeg in Hoon wegens het verstoren van de openbare orde. Agenten kregen melding dat er een opstootje zou zijn tussen personen bij een café aan de Roode Steen in Hoorn.

\Een van hen, een bekende van de politie, gedroeg zich zeer recalcitrant. Hij en zijn vrienden moesten het café verlaten. Buiten probeerde de Hoornaar weer naar het café toe te gaan. Agenten wilden hem aanhouden maar hij verzette zich hevig. Ook omstanders begonnen zich te bemoeien met de aanhouding. Zij zijn gesommeerd weg te gaan en de Hoornaar is gearresteerd en voor verhoor meegenomen.

  • Drie snelheidscontroles in Opmeer Berkhout en Hoorn,
  • Ruit vernield Hoorn, ‘
  • Verdachten van mishandeling aangehouden Alkmaar,
  • Met alcohol op ongeluk veroorzaakt Alkmaar,
  • Drugsdealer aangehouden Schagen,
  • Winkeldief in elektronicawinkel Alkmaar

Winkeldief in elektronicawinkel
Alkmaar, 17 augustus 2012 – De politie heeft vrijdagmiddag 13.05 uur een 33-jarige man uit Heiloo op de Noorderkade in Alkmaar aangehouden wegens diefstal in een elektronicawinkel. Een beveiliger zag op de camerabeelden dat een man een tablet uit de schappen haalde, deze in zijn tas stopte en de kassa passeerde zonder te betalen. De beveiliger hield de man aan bij de uitgang. De man verzette zich hierbij hevig. De politie werd gebeld die de verdachte overnam en naar het politiebureau bracht.

Drugsdealer aangehouden
Schagen, vrijdag 17 augustus 2012 – De politie hield vrijdagavond om 21.57 uur op de Gedempte gracht in Schagen twee jongens, van 14 en 15 jaar, uit ’t Zand en Breezand aan wegens drugsdealen. Een politieagent hoorde, buiten werktijd, vier jongens met elkaar praten en zag dat de een iets overhandigde aan de ander. Hij liep naar het viertal toe en hield een van de jongens aan terwijl een omstander de meldkamer van de politie belde. Een tweede verdachte bleef staan terwijl de andere twee op een scooter stapten en wegreden. Bij fouillering van een van de verdachten troffen agenten soft- en harddrugs aan waaronder vermoedelijk XTC. De twee jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Met alcohol op ongeluk veroorzaakt
Alkmaar, 17 augustus 2012 – De politie heeft vrijdagavond 22.58 uur een 54-jarige man uit Alkmaar aangehouden die een ongeluk heeft veroorzaakt op de Kanaaldijk in Alkmaar. De man reed tegen een geparkeerde auto aan en reed vervolgens een betonnen paaltje en een verkeersbord omver. Twee agenten op mountainbikes waren snel ter plaatse en hielden de man, die zichtbaar onder invloed van alcohol was, aan. Hij bleek vier keer zoveel alcohol gedronken te hebben dan toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Verdachten van mishandeling aangehouden
Alkmaar, 18 augustus 2012 – Een 29-jarige man uit Alkmaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur slachtoffer geworden van mishandeling. De politie kreeg melding dat een man was geslagen en bedreigd met een steekwapen op de Rhijnvis Feithlaan. Achter zijn auto stond een auto geparkeerd met twee mannen erin. Een van de mannen spuugde op de auto voor hem. Ze stapten uit en een van hen begon de Alkmaarder te duwen en slaan. Er ontstond een worsteling. Een van de mannen pakten uit de auto een steekwapen waarmee het slachtoffer bedreigd werd. De drie mannen zijn bekenden van elkaar. De politie werd gealarmeerd en kon na aanwijzingen van een getuige de twee verdachten, van 29 en 24 jaar, bij een woning aan de Melis Stokelaan in Alkmaar aanhouden. In de auto van een van de verdachten vond de politie het steekwapen dat in beslag is genomen.

Ruit vernield
Hoorn,18 augustus 2012 – De politie heeft een 19-jarige man uit Enkhuizen aangehouden die in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.36 uur een ruit vernield heeft bij een bloemenzaak bij de Kleine Noord in Hoorn. De verdachte was onder invloed van alcohol en had een wond aan zijn hand opgelopen tijdens het vernielen van de ruit. De man is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Drie snelheidscontroles in Opmeer, Berkhout en Hoorn
18 augustus 2012 – De politie heeft zaterdag, van 14.15 uur tot 16.30 uur, een snelheidscontrole gehouden op de A.C. de Graafweg in Opmeer. Er zijn die middag 1.058 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 34 processen-verbaal opgemaakt wegens overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u waar de maximum toegestane snelheid 80 km/u is.

Op de Bobeldijk in Koggenland werd zaterdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde die middag 196 voertuigen. 35 keer werd de maximum toegestane snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

De politie controleerde zaterdag, tussen 17.50 uur en 20.50 uur op de Provincialeweg in Hoorn voertuigen op snelheid. De politie controleerde die avond 1.184 voertuigen. 40 keer werd de maximum toegestane snelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Waarom controle op snelheid
De politie Noord-Holland Noord controleert regelmatig op snelheid op locaties waar veel ongevallen in combinatie met snelheid gebeuren. Deze controles worden doelbewust gehouden om het aantal dodelijke ongevallen en ongevallen met letsel terug te dringen. Op deze wijze wordt bijgedragen aan verhoging van de verkeersveiligheid. Snelheid speelt een rol bij elk verkeersongeval. Hoe hoger de snelheid, hoe meer kans op een ongeval en hoe ernstiger het letsel.