Inschrijven IVN Groencursus kennis, passie en doen! Maar vandaag eerst hooien om 09:00 uur in Bovenkarspel

Hefrst - Foto Toos Brink - IVN West-Friesland - APB | Andijker Nieuws Net

Geweizwam - Foto Toos Brink - IVN West-FrieslandIVN West-Friesland - APB | Andijker Nieuws NetHet IVN West-Friesland organiseert dit najaar weer een Groencursus vanuit het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. 

In 6 theorieavonden (dinsdag) en 3 praktijkochtenden (zaterdag) wordt de basiskennis bijgebracht over planten, bomen, insecten, vogels, paddenstoelen en het landschap van West-Friesland.

Meer kennis over de natuur in je omgeving is een verrijking en motiveert tot milieubewustzijn. Want samen met het IVN op pad zie je meer…

Kosten en aanmelden
Het cursusgeld bedraagt € 37,50 inclusief een map met de behandelde lesstof en het IVN lidmaatschap van september 2012 tot januari 2014.

De startavond is 4 september en deelnemers kunnen zich aanmelden via www.ivn-westfriesland.nl of door middel van de folder die aan de IVN-balie verkrijgbaar is.

Informatie: Astrid Bijster, telefoon 0229 275673 of Hans Verhoeven, telefoon 0228 515137.

Locatie: Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel

image_thumb[35]

Vandaag IVN Natuurwerkdag

imageimage Hooien in het Ecoproject Streekbos
De jaarlijkse IVN-hooidag in het Ecoproject is op zaterdag 18 augustus. Het IVN West-Friesland start om 9.00 uur met koffie in het Streekbos Paviljoen. Daarna is het hooien geblazen met z’n allen.
Medewerkers van het Recreatieschap Westfriesland maaien de kruidachtige vegetatie

  De harken zijn beschikbaar gesteld door het Landschap Noord-Holland. Het is redelijk licht werk dat met een ploeg binnen een paar uur is gepiept. Met één hoge broeihoop en een langgerekte hoop als resultaat om trots op te zijn. Natuurlijk is er ook ‘een natje en droogje’. Na afloop wandelen we door het hele Ecoproject om te genieten van de resultaten die de vorige werkdagen hebben opgeleverd.


Foto’s Toos Brink – IVN West-Friesland