Aanrijding met letsel A7 | Fietsster gewond | Alcoholcontrole | Niet willen stoppen: drank | Woninginbraken …

Wieringerwerf, donderdag 16 augustus – Op donderdagmorgen omstreeks 02.45 uur raakten twee personen gewond bij een verkeersongeval op de A7 onder Wieringerwerf.

Een 25-jarige man uit Boazum (Frl) reed in een personenauto richting Den Oever. Voor hem reed een personenauto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Menaldum (Frl). De man had de auto voor hem niet gezien en botste er achterop. Door de klap schoot de vrouw met haar auto de berm in en kwam met de rechterzijkant tegen een boom tot stilstand.

Zij liep verwondingen aan haar gezicht op. De auto van de man kwam honderd meter verder tegen de vangrail tot stilstand. Beide bestuurders werden voorbehandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De politie stelt een onderzoek in naar de achterlichten van de auto van de vrouw. Vraag is of deze ten tijde van het ongeval hebben gebrand.

  • Fietsster gewond Midwoud,
  • Alcoholcontrole Castricum,
  • Niet willen stoppen: drank Hoorn,
  • Snelheidscontrole Rustenburgerweg Heerhugowaard,
  • Snelheidscontrole Medemblikkerweg Wieringerwerf,
  • Snelheidscontrole Simon Koopmanstraat Wervershoof,
  • Snelheidscontrole A.C. de Graafweg Opmeer,
  • Woninginbraak Midwoud

Fietsster gewond
Midwoud, woensdag 15 augustus – Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 21-jarige vrouw uit Oostwoud gewond bij een aanrijding op de Midwouder Dorpsstraat in Midwoud. De vrouw reed op een fiets en wilde linksaf slaan. Direct nadat zij richting aangaf, stuurde zij naar links. Op dat moment werd zij juist ingehaald door een 18-jarige vrouw uit Midwoud in een personenauto. De automobiliste kon niet meer op tijd remmen en botste tegen de fiets. Het slachtoffer viel op de motorkap en botste met haar hoofd tegen het voorraam. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.
Alcoholcontrole
Castricum, woensdag 15 augustus – Op woensdagavond controleerde de politie omstreeks 18.30 uur een 46-jarige Duitser op de Zeeweg in Castricum. De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 650 ug/l. Dat is drie maal het voorhem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
Niet willen stoppen: drank
Hoorn, donderdag 16 augustus – De politie had op donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur de grootste moeite om een 21-jarige man uit Blokker op een snorfiets te laten stoppen. De man stond bij de stoplichten op de kruising Provincialeweg-Keern en negeerde hier het rode verkeerslicht. De politie gaf een een stopteken, maar de man reed door. Ook reageerde hij niet op zwaailicht en sirene. Pas toen de politie naast hem ging rijden en hem beetpakte, remde de man af. Om te voorkomen dat de man zou vallen werd hij ook weer losgelaten. Reden voor de man om er weer vandoor te gaan. Weer ging de politie naast hem rijden en pakte de man beet. Toen hij eindelijk stilstond, ging de man er lopend vandoor.
Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek hij alcohol gebruikt te hebben. De man blies 420 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder was, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna vijf maal het voor hem geldende maximum.
De man kreeg een bekeuring voor het rode licht, het negeren van het stopteken en het rijden onder invloed. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.
Snelheidscontrole Rustenburgerweg
Heerhugowaard, woensdag 15 augustus – woensdagavond hield de politie tussen 20.30 en 22.00 uur een snelheidscontrole op de Rustenburgerweg in Heerhugowaard. Van de 185 passanten reden er 57 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 31 %. Hoogst gemeten snelheid: 88 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Snelheidscontrole Medemblikkerweg
Wieringerwerf, woensdag 15 augustus – woensdagmiddag hield de politie tussen 15.45 en 17.30 uur een snelheidscontrole op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. Van de 378 passanten reden er 60 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage: 16 %. Hoogst gemeten snelheid: 113 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Snelheidscontrole Simon Koopmanstraat
Wervershoof, woensdag 15 augustus – Op woensdagavond hield de politie tussn 18.00 en 21.15 uur een snelheidscontrole op de Simon Koopmanstraat in Wervershoof. Van de 470 passanten reden er 75 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 16 %. Hoogst gemeten snelheid: 85 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Snelheidscontrole A.C. de Graafweg
Opmeer, woensdag 15 augustus – Op woensdagmiddag hield de politie tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole op de A.C. de Graafweg in Opmeer. Van de 123 passanten reden er 16 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage: 13 %. Hoogst gemeten snelheid: 98 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Woninginbraak
Hoogwoud, donderdag 16 augustus – In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 19.30 en 08.15 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Herenweg in Hoogwoud. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam en een deur te forceren. Uit het pand werden een horloge en een spelcomputer gestolen.
Woninginbraak: twee verdachten aangehouden
Sint Pancreas, donderdag 16 augustus – Op donderdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Fazantenlaan in Sint Pancras. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding dat twee mannen zich verdacht ophielden op de Meeuwenlaan in Sint Pancras. Toen de politie daar net was aangekomen, hoorden zij glasgerinkel vanaf een woning aan de Fazantenlaan. Ter plaatse trof de politie de twee verdachten, mannen van 19 en 20 jaar oud (respectievelijk uit Alkmaar en zonder vaste woonplaats). Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Bij een woning werd een geforceerd raam aangetroffen. Vermoedelijk zijn de inbrekers niet in het pand geweest.