Man beroofd van auto – Vrouw beroofd van ketting – Beschoten met luchtwapen en drankrijders

Alkmaar, dinsdag 14 augustus – Een 43-jarige man uit België werd dinsdagavond rond 23.30 uur beroofd van zijn auto. Het slachtoffer werd in het internetcafé op het Stationsplein aangesproken door vier mannen. Zij vroegen de man hen naar de camping te brengen. De man wilde hen wel helpen.

Ze stapten in de auto van de Belg en reden naar de camping toe. Hier stapten de mannen uit, waarbij een van hen bij de Belgische man kwam staan. Hij werd met een mes bedreigd en moest zijn autopapieren afgeven. Nadat hij deze had overhandigd reden de mannen weg in zijn auto. Het slachtoffer wist een taxi te regelen die hem naar het station in Alkmaar bracht. Terug in Alkmaar ging hij naar de politie. Op dit moment is nog onbekend welke camping het is geweest, waar hij de mannen heen heeft gebracht.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die hebben gezien dat het slachtoffer aan werd gesproken door de mannen in het internetcafé of die de bedreiging bij de camping hebben gezien. Ook mensen die andere informatie die belangrijk kan zijn worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

  • Drankrijders Castricum,
  • IJmuidenaar rijdt met drank op tegen lantaarnpaal in Berkhout,
  • Beschoten met luchtdrukwapen Anna Paulowna,
  • Vrouw beroofd van ketting Alkmaar

Vrouw beroofd van ketting
Alkmaar, dinsdag 14 augustus – Een 87-jarige vrouw uit Alkmaar werd dinsdagmiddag op de Bloemaertlaan even voor 15.00 uur beroofd van haar ketting. De vrouw liep vanuit de richting van de Ostadelaan in de richting van de Vliegerstraat toen er een jongen achter haar aan liep. De jongen trok de gouden ketting die zij om had van haar nek en ging er vandoor door het fietstunneltje bij de Jan de Heemstraat in de richting van de Westerweg.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Bloemaertlaan dinsdagmiddag rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Beschoten met luchtdrukwapen
Anna Paulowna, dinsdag 14 augustus – Een 19-jarige man uit Anna Paulowna werd dinsdagavond rond 21.15 uur aangehouden op de Molenvaart. Een 26-jarige man uit Anna Paulowna fietste op de parkeerplaats van de Burg. Warneslaan toen hij zag dat de 19-jarige man achter hem aan fietste. Hij hoorde een paar tikken en voelde pijn aan zijn rug. De man vluchtte een tuin in en belde 112. Agenten troffen de 19-jarige man, die voldeed aan het signalement, fietsend aan op de Molenvaart. Hij had een luchtdrukwapen bij zich. Dit werd in beslag genomen en de man werd aangehouden. De 26-jarige man raakte verder niet gewond.
Drankrijder rijdt tegen lantaarnpaal
Berkhout, dinsdag 14 augustus – Een 45-jarige man uit IJmuiden werd dinsdagavond rond 18.30 uur aangehouden op de Kleine Wijzend. Een getuige meldde dat de man net tegen op de N243 bij Avenhorn tegen een lantaarnpaal was gereden. Agenten troffen de auto aan bij de stoplichten naar de A7 en hielden hem staande na de eerst volgende afslag. De man reed slingerend en toen hij bij het tankstation uitstapte bleek hij erg onvast ter been te zijn. Hij moest blazen maar dit lukt niet. De man was zo dronken dat hij op de grond viel. Op het bureau blies hij 905 ug/l. vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Drankrijders
Castricum, woensdag 15 augustus – Een 21-jarige beginnend automobilist uit Castricum moest woensdagochtend zijn rijbewijs inleveren toen hij rond 02.15 uur werd aangehouden op de Dorpsstraat. De man moest blazen en blies 655 ug/l. De toegestane hoeveleheid alcohol voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Schagerbrug, woensdag 15 augustus
Een 45-jarige automobilist uit Breda raakte woensdagochtend rond 02.00 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd staande gehouden op de Stolperweg. De man blies 940 ug/l. Dit is vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.
Er vandoor met drank op en zonder rijbewijs
Berkhout, dinsdag 14 augustus – Een 53-jarige automobilist uit Alkmaar werd dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de A7. De man werd geflitst toen hij bij Avenhorn op de Provinciale weg over een doorgetrokken streep inhaalde. Hij kreeg een stopteken maar ging er met hoge snelheid vandoor de A7 op. De man reed zich vast bij afslag Hoorn en werd hier alsnog staande gehouden. Hij bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Ook bleek hij te hebben gedronken. De man blies 595 ug/l. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, rijden onder invloed en het niet voldoen aan het stopteken.