Hoorn huldigt Olympische zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof

Hoorn – De gemeente Hoorn huldigt zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof vrijdagavond, voorafgaand aan het kermisvuurwerk.

Programma
Het programma voor vrijdag 17 augustus ziet er als volgt uit:
21.00 uur De Egberdina komt vanaf het Visserseiland in beeld en vaart richting Westerdijk. Het schip meert af op zo’n 100 meter van de kust ter hoogte van de voormalige schouwburg. Speciale gast aan boord is Stephan van den Berg, de Hoornse windsurfer die in 1984 OIympisch kampioen was.

  • 21.10 uur Welkomstwoord; toespraak en huldiging door de heer Aart Ruppert, locoburgemeester en wethouder sport; toespraak en huldiging door Watersportvereniging Hoorn; interview met Lobke en Lisa; gedicht door kinderstadsdichter Lieke Koen
  • 21.30 uur Begeleid door muziek vaart de “Egberdina” naar een veilige plek achter de boeienlijn
  • 22.05 uur Lobke en Lisa geven het startsein voor het vuurwerk
  • 22.20 uur Einde vuurwerk

Kampioenen
Al in 1994 was Lobke Berkhout winnares van het Europees kampioenschap in de Optimist klasse. In 2000 volgde het eerste wereldkampioenschap: samen met haar toenmalige zeilpartner Marcelien de Koning werd zij wereldkampioen Junioren in de 470-klasse. In 2005 volgde voor beiden het wereldkampioenschap in de 470-klasse. In 2006 werden zij wederom wereldkampioenen en in 2007 sloten zij hun deelname aan de WK af met een derde gouden medaille op rij. In 2008 werden zij tweede op de Olympische Spelen in China. Bij de WK 2009 en 2010, met Lisa Westerhof als partner, volgde goud en in 2011 brons.