Zoekactie naar vermist meisje in Enkhuizen

imageEnkhuizen, 14 augustus 2012 – Rond half zes dinsdagmiddag kwam bij de politiemeldkamer het bericht binnen dat er in het havengebied van Enkhuizen een meisje werd vermist. Direct werd er een grote zoekactie op touw gezet.

De zes jarige Lisa was samen met haar ouder op bezoek in Enkhuizen. Hun zeiljacht lag afgemeerd in de buitenhaven. Lopend besloot men een bezoek te brengen aan een winkel op het terrein van de compagnieshaven. in een onbewaakt ogenblik raakt het meisje haar ouders kwijt.

Nadat de melding bij de politiemeldkamer binnen komt word er direct groot alarm gemaakt. Diverse politie eenheden werden richting het zoek gebied gedirigeerd. Tevens werd een oproep verspreid onder 406 Burgernetdeelnemers. Ook een politiehelikopter werd ingezet om zo snel mogelijk het meisje op te sporen.

Om zes uur werden tevens de reddingboten Watersport en Rien Verloop van KNRM station Enkhuizen gealarmeerd om van af het water de havens en het Krabbersgat af te zoeken.

Rond half zeven werd de zes jarige Lisa gezond en wel aangetroffen. Ze was terug gewandeld richting het zeiljacht en had zich daar verstopt.