Zeven jaar cel voor overvaller McDonald’s

Alkmaar, 14-8-2012 – De rechtbank in Alkmaar heeft de 29-jarige Carlos A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor het plegen van vier overvallen, een mishandeling en wapenbezit.

In oktober en november 2011 pleegde A. gewapende overvallen op vestigingen van McDonald’s in Alkmaar en Schagen en op snackbars aan de Muiderwaard en Europaboulevard in Alkmaar. De buit bedroeg ruim € 2150,-.

De rechtbank heeft voor het bewijs gebruikt dat A. tijdens zijn aanhouding een jas droeg die identiek is aan die van de dader van de overvallen en dat een bij een overval aangetroffen schoenspoor afkomstig is van zijn linkerschoen. Verder is tijdens een doorzoeking van de woning van verdachte geld aangetroffen, dat naar het oordeel van de rechtbank afkomstig is van de overvallen en wijzen de gegevens van zijn mobiele telefoon op zijn betrokkenheid.

Aan de vestigingen van de McDonald’s in Alkmaar en Schagen wordt een gedeelte van het onder A. in beslag genomen geld teruggeven. De McDonald’s vestigingen hadden ook nog beveiligingskosten gevorderd, maar daarvan vindt de rechtbank dat onvoldoende vast staat dat die kosten toe te rekenen zijn aan A. Aan de personeelsleden van McDonald’s moet A. schadevergoedingen betalen van € 1000,- en € 750,-.