36 maanden cel voor verkrachting 17-jarig meisje in Hoorn

Alkmaar, 14-8-2012 – De rechtbank in Alkmaar heeft de 28-jarige Ismail K. veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf voor de verkrachting van een 17-jarig meisje op 4 september 2011 in Hoorn.

Het meisje werd in de vroege ochtend van haar fiets gerukt, met een neppistool tegen het hoofd geslagen en ook werd een stroomstootwapen tegen haar nek gehouden. Daardoor durfde zij zich niet meer te verzetten. Een getuige zag de man bezig met het meisje en belde de politie. Omwonenden hoorden geroep van het meisje. De gealarmeerde politie zag de man vluchten maar kon hem na een korte achtervolging aanhouden.

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van het misdrijf, het feit dat K. wapens heeft gebruikt en de jonge leeftijd van het meisje. K. moet aan het slachtoffer € 4.000,- smartengeld betalen.

Vrijspraak
K. is vrijgesproken van een verkrachting die een maand daarvoor is gepleegd in Blokker. Naast de aangifte van het slachtoffer bevindt zich forensische DNA-rapportage in het dossier. Van het in deze zaak aangetroffen DNA-mengprofiel is niet uit te sluiten dat dit DNA-mengprofiel niet van K. afkomstig is, maar van een aan hem verwante of niet-verwante man.