Het IJsselmeer in beeld

Het IJsselmeer in beeld
Zon, wolken en water: allemaal elementen die het IJsselmeer in stand houden zoals het is en zoals het was toen het nog de Zuiderzee heette… Met dank aan G.J. Verbeek die hier een weekje verbleef in bungalowpark IJsselhof.

6 Reacties

 1. Vanzelfsprekend, mevrouw, maar ik heb geen Photoshop. Kunt u dat plaatje rechttrekken?

  • We krijgen het al moeilijk uitgelegd dat Photoshop geen ‘fotowinkel’ is… laat staan hoe je een horizon ____ rechttrekt! Tip: houd je scherm ietsies scheef!

   • Photoshop is een uitstekend programma om foto’s te verbeteren en te maken zoals je dat wilt hebben. Ook een horizon rechttrekken kan daarmee. Het wordt gebruikt door professionals; ik ben er niet erg bekend mee maar heb het programma ergens in mijn collectie en zal het dan maar zelf doen – met aan mij all the credits. Zoals het plaatje nu is lijkt het alsof het IJsselmeer een snelstromende brede rivier is ala Wolga. Jammer, ik dacht met een professionele fotografe te doen te hebben.

    • We hebben begrepen dat de dame in kwestie een vakantieganger was en vakantiekiekjes maakte! Daarmee vervalt de veronderstelde kwalificatie van professionele fotograaf…

 2. Mooie foto, meneer Verbeek (of mevr.?)! Met een beetje fotoshoppen de horizon rechttrekken en het is een plaatje dat ik zelf wel kan gebruiken, als het mag?

  • Mw. Verbeek laat weten dat zij het prima vindt, mits ze weer weet waar het online komt te staan… en dat zij all the credits krijgt! (intermediair)

Reacties zijn gesloten.