Bewoner gewond na inbraak – 100 km te hard – Steekpartij – Rijbewijs kwijt – Eenzijdig ongeval – …

Alkmaar • Op maandagmorgen omstreeks 07.20 uur meldde de 37-jarige bewoner van een pand aan de Elgerweg in Alkmaar dat hij gewond was geraakt bij een inbraak in zijn woning.

De man was wakker geworden van geluiden in zijn woning. Hij dacht dat het om de werkster ging, maar toen hij ging kijken, stond hij oog-in-oog met een inbreker die hem met een scherp voorwerp in de liesstreek prikte. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op.

De inbreker ging er op een fiets vandoor met gestolen goederen in een tas. Toen hij door een steegje reed en tegen een afvalcontainer botste, liet hij de fiets en de tas achter. Deze zijn door de politie in beslag genomen. Van de inbreker ontbreekt nog ieder spoor.

  • Eenzijdig ongeval met letsel Bergen,
  • Drugs Alkmaar, 
  • Snelheidscontrole Middenmeer Westerland Sint Maartensvlotbrug (rijbewijs kwijt),
  • Woninginbraak Julianadorp,
  • Drank en pepperspray Alkmaar,
  • Steekpartij in vakantiewoning Dirkshorn,
  • Honderd kilometer te hard Lutjewinkel

Eenzijdig ongeval met letsel
Bergen, zondag 12 augustus – Op zondagavond omstreeks 18.30 uur raakte een 67-jarige vrouw uit Heiloo gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Herenweg in Bergen. De vrouw reed op de Herenweg, begon plotseling te slingeren en botste in de linkerberm tegen een boom. De auto draaide hierdoor en kwam achteruit in de berm tot stilstand. De vrouw liep een gebroken pols en verder nog onbekend letsel op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.
De vrouw kon zich van de aanrijding niet herinneren. Haar rijbewijs is ingevorderd. Er wordt een onderzoek gestart naar haar rijvaardigheid/geschiktheid.
Drugs
Alkmaar, zondag 12 augustus – Op zondagavond omstreeks 20.10 uur hield de politie op de Omval in Alkmaar een 22-jarige man (met onbekend adres) aan op verdenking van het rijden onder invloed van drugs en het voorhanden hebben van drugs.
De man reed in een personenauto. Bij controle bleek de bestuurder geen alcohol te hebben gehad. Wel rook de auto sterk naar hash en trof de politie 22 zakjes softdrugs en een doosje met bruin poeder, vermoedelijk heroïne in de auto aan.
Van de bestuurder is bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook wordt er een onderzoek ingesteld naar de rijvaardigheid/geschiktheid om een voertuig te besturen van de verdachte. De drugs werden in beslag genomen.
Snelheidscontrole
Westerland, zondag 12 augustus – Op zondag hield de politie tussen 15.15 en 20.20 uur een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg in Westerland. In totaal passeerden 1564 voertuigen de controleplaats, waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. Aantal overtredingen: 140. Overtredingspercentage: 9 %. Hoogst gemeten snelheid: 126 km per uur (personenauto). De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Snelheidscontrole
Middenmeer, zondag 12 augustus –Op zondag hield de politie tussen 18.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole op de Alkmaarseweg in Middenmeer. In totaal passeerden 1268 voertuigen de controleplaats, waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. Aantal overtredingen: 82. Overtredingspercentage: 6 %. Hoogst gemeten snelheid: 118 km per uur (personenauto). De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Rijbewijs kwijt
Sint Maartensvlotbrug, maandag 13 augustus – Op maandagmorgen omstreeks 04.40 uur zag de politie een auto rijden over de Rijksweg in Sint Maartensvlotbrug. De auto reed met een snelheid van 138 km per uur, terwijl ter plaatse niet sneller dan 80 gereden mag worden. Omdat de bestuurder, een 23-jarige Alkmaarder, meer dan 50 km te snel reed, kreeg hij een bekeuring en moest hij zijn rijbewijs inleveren.
Woninginbraak
Julianadorp, zondag 12 augustus – In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een woning aan de Boterzwin in Julianadorp. De daders kwamen het pand binnen door het slot van een garagedeur te forceren. Onbekend is of er iets is weggenomen en of de inbrekers daadwerkelijk binnen zijn geweest. Op zondagmiddag werd in een inbraak ontdekt in een woning aan de Kruiszwin. Hier werd het raam bij de achterdeur vernield. Vermoedelijk zijn de inbrekers niet binnen geweest.
Drank en pepperspray
Alkmaar, maandag 13 augustus – Op maandagmorgen omstreeks 01.15 uur controleerde de politie een auto op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. In de auto zat een 44-jarige Alkmaarder die onder invloed van alcohol verkeerde. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij blies 485 ug/l. Omdat voor iemand zonder rijbewijs de regels van beginnend bestuurder, mocht de man niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vijf maal het wettelijk maximum. De man bleek bovendien een busje pepperspray bij zich te hebben. Dit geldt als een verboden wapen. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Steekpartij in vakantiewoning
Dirkshorn, zondag 12 augustus – Op zondagmiddag omstreeks 17.30 uur ontstond er ruzie in een vakantiewoning in een vakantiepark in Dirkshorn. In de woning waren twee uit Polen afkomstige mannen die een woordenwisseling hadden waarbij een 42-jarige man een 26-jarige man met een mes stak. Als reactie hierop was de 42-jarige man in elkaar geslagen. Beide mannen zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij verkeren niet in levensgevaar. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.
Honderd kilometer te hard
Lutjewinkel, maandag 13 augustus – Op maandagmorgen omstreeks 10.00 uur zag de politie een personenauto rijden in de omgeving Lutjewinkel. De bestuurder haalde de onopvallende politieauto in over een doorgetrokken streep en ging er vandoor met een snelheid van ruim 130 km per uur. Toen hij de Mientweg op reed, waar in verband met werkzaamheden een tijdelijke maximum snelheid geldt van 30 km per uur, reed hij onverminderd hard door met ongeveer 130 km per uur.
De bestuurder, een 54-jarige man uit Lutjewinkel, kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.