Zonder rijbewijs en met drank, Onnodig werk voor auto-inbreker, Politie houdt oplichters aan, Bromfietscontrole Middenweg

image
Hoorn, vrijdag 10 augustus – Op vrijdagmorgen hield de politie een 21-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van inbraak in een auto. Omstreeks 02.20 uur belde een getuige die zag dat een man bezig was het portier van een personenauto open te breken op de Messing in Hoorn.

De verdachte probeerde met grof geweld een portier open te buigen. Toen hij zich ontdekt voelde, rende hij weg, waarbij hij zijn gereedschap achterliet.

Op basis van het signalement kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. De man werd korte tijd later in zijn woning aangehouden.

Aardig detail: terwijl de man uit alle macht probeerde het portier open te breken, bleek de achterklep gewoon los te zijn. Hierdoor had hij eenvoudig in de hele auto kunnen komen.

  • Bromfietscontrole Middenweg Den Helder,
  • Bromfietscontrole Menisweg Schagen,
  • Snelheidscontrole Alkmaarseweg Zeswielen Alkmaar,
  • Zonder rijbewijs en met drank Schagen,
  • Asbest Oterleek

Zonder rijbewijs en met drank
Schagen, donderdag 9 augustus – Op donderdagavond omstreeks 19.00 uur zag de politie dat de bestuurder van een personenauto op de Provincialeweg in Schagen reed. De bestuurder negeerde hier een rood stoplicht, reed met een snelheid van ongeveer 100 km per uur, slingerde hevig en kwam daarbij regelmatig met een wiel in de berm terecht.

Toen de politie de auto aan de kant had weten te zetten, bleek de 39-jarige uit Breezand afkomstige bestuurder alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 730 ug/l, ruim drie maal het voor hem toegestane maximum van 220 ug/l. Toen de politie zijn rijbewijs in wilde vorderen, bleek dat zijn rijbewijs al ongeldig verklaard was voor een eerder geval van rijden onder invloed.

De man kreeg een bekeuring voor het negeren van een rood stoplicht, het rijden onder invloed en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Ook kreeg de man nog een bekeuring omdat hij niet handsfree had zitten bellen onder het rijden.

Bromfietscontrole Middenweg
Den Helder, donderdag 9 augustus – Op donderdagmiddag hield de politie tussen 14.00 en 18.00 uur een bromfietscontrole op de Middenweg in Den Helder. In totaal werden 30 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er tien opgevoerd te zijn, waarvan vier zodanig dat het kentekenbewijs werd ingenomen. Een bromfiets haalde zelfs een constructiesnelheid van 80 km per uur. Vier bestuurders bleken bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Bromfietscontrole Menisweg
Schagen, donderdag 9 augustus – Op donderdagavond hield de politie tussen 19.15 en 21.00 uur een bromfietscontrole op de Menisweg in Schagen. In totaal werden 18 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er vijf opgevoerd te zijn. De snelste bromfiets haalde een constructiesnelheid van 65 km per uur.

Snelheidscontrole Alkmaarseweg
Middenmeer, donderdag 9 augustus – Op donderdagavond hield de politie een snelheidscontrole op de Alkmaarseweg in Middenmeer. Tussen 18.20 en 20.45 uur passeerden 807 voertuigen de controleplaats waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. In totaal reden 31 bestuurders te snel.

Overtredingspercentage 4 %. Hoogst gemeten snelheid: 96 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Snelheidscontrole Zeswielen
Alkmaar, donderdag 9 augustus – Op donderdagavond hield de politie een snelheidscontrole op de Zeswielen in Alkmaar. Tussen 18.20 en 21.00 uur passeerden 964 voertuigen de controleplaats waar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur. In totaal reden 66 bestuurders te snel.

Overtredingspercentage 7 %. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Politie houdt oplichters aan
Schagen, donderdag 9 augustus – Op donderdagmorgen omstreeks 11.30 uur hield de politie twee Roemenen aan, in de leeftijd van 25 en 32 jaar, op verdenking van oplichting. De verdachten werden door de politie gezocht in verband met een aantal incidenten waarbij mensen door een wisseltruc geld afhandig werd gemaakt. Een van de slachtoffers had aangegeven dat de verdachten in een witte of grijze auto reden.

Terwijl een politiepatrouille op de Laurierstraat in Schagen een witte personenauto dubbel geparkeerd zag staan, met daarin een van de verdachten, werd door een andere politieman op de markt in het centrum de tweede verdachte aangehouden op aanwijzing van een slachtoffer.

Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De 25-jarige verdachte, de bestuurder van de auto, is na verhoor heengezonden. De tweede verdachte wordt vrijdagmiddag voorgeleid.

Asbest
Oterleek, vrijdag 10 augustus – Op vrijdagmorgen is het gebied rondom een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Oterleek afgezet in verband met de aanwezigheid van asbest.

De politie kreeg melding dat de eigenaar van het pand, een 40-jarige man uit Oterleek, het golfplaten dak van het pand aan het vervangen was. Ter plaatse bleek er ruim honderd vierkante meter asbesthoudende platen te zijn verwijderd. Deze platen waren voor de helft al vervangen door nieuwe. De asbesthoudende platen waren afgevoerd naar een afvalverwerkend bedrijf.

Omdat op de grond onder het dak sloopresten lagen, is het werk door de gemeente stilgelegd. Voordat het werk mag worden voortgezet moet er eerst onderzoek worden gedaan of er op de plaats asbestdelen zijn achtergebleven. Als dit niet het geval is dan wordt er een asbestvrijverklaring afgegeven. Anders zal de plaats door een gespecialiseerd bedrijf moeten worden gereinigd. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.