Geen virus bij gemeente Medemblik

image_thumb[2]Medemblik – 9 augustus werd bekend dat verschillende instanties zijn getroffen door een computervirus. De gemeente Medemblik is niet met het virus geïnfecteerd en doet er alles aan om het virus buiten de deur te houden.

Medewerkers van de gemeente is in eerste instantie gevraagd geen mails te openen van de organisaties die getroffen zijn door het virus. In de loop van de middag van 9 augustus is besloten alle externe mail te blokkeren zodat de binnenkomende mails gescand konden worden op de aanwezigheid van een virus. Er zijn geen besmette bestanden aangetroffen en de externe mail wordt inmiddels niet meer geblokkeerd. Het grootste besmettingsgevaar is geweken en de virusscan is inmiddels aangepast. Medewerkers is gevraagd alert te blijven op verdachte mails.

Meer informatie over het virus en de bestrijding daarvan vindt u op de website van het Nationaal Cyber Security Centrum.