Update: Gemeenten Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland zetten e-mailverkeer stop vanwege dreiging computervirus

Update: Gemeenten Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland zetten e-mailverkeer stop vanwege dreiging computervirusStede Broec – Communicatie via e-mail met ons is op dit moment niet mogelijk i.v.m. de dreiging van een (landelijk) computervirus. Om risico op besmetting te voorkomen verstuurt de gemeente geen e-mail naar buiten. E-mails van buiten komen niet bij ons aan.

De gemeente adviseert om in dringende gevallen telefonisch contact met ons op te nemen: 0228-510111. Zodra e-mailverkeer met onze gemeente weer mogelijk is, leest u dat hier.

Drechterland

Vanaf donderdagmiddag is het e-mailverkeer met de gemeente voorlopig stilgelegd door de dreiging van een computervirus. Wat betekent dit voor uw e-mail of aanvraag?

Dreiging computervirus

Contact met de gemeente via e-mail is vanaf donderdagmiddag 9 augustus niet mogelijk. Er is een dreiging van een (landelijk) computervirus. Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak. Om besmetting met het computervirus te voorkomen heeft de gemeente de volgende maatregelen genomen:

  • De gemeente verzendt voorlopig geen e-mails.
  • Uw e-mail aan de gemeente worden in de wachtrij geplaatst en gecontroleerd op het virus.
  • Als u een bevestiging op uw aanvraag of e-mail heeft ontvangen, dan is deze in behandeling genomen.
  • Voor dringende gevallen kunt u bellen via telefoonnummer 0228-352 352.

Meer informatie volgt

Zodra het e-mailverkeer met de gemeente weer mogelijk is, leest u dat uiteraard hier of via Twitter (@gemdrechterland).

Enkhuizen

Communicatie via e-mail met ons is op dit moment niet mogelijk i.v.m. de dreiging van een (landelijk) computervirus. Om risico op besmetting te voorkomen verstuurt de gemeente geen e-mail naar buiten. E-mails van buiten komen niet bij ons aan.

Communicatie via e-mail met ons is op dit moment niet mogelijk i.v.m. de dreiging van een (landelijk) computervirus. Om risico op besmetting te voorkomen verstuurt de gemeente geen e-mail naar buiten. E-mails van buiten komen niet bij ons aan.
Wij adviseren om in dringende gevallen telefonisch contact met ons op te nemen: 0228-360100. Zodra e-mailverkeer met onze gemeente weer mogelijk is, leest u dat hier.

Eén reactie

  1. Nu kun je niet altijd alles voor zijn, maar hebben ze dan geen anti-virus-programma? Waarom heb ik nooit ergens last van? Is mijn gratis AVG dan zo geweldig goed en hebben gemeenten alleen maar Defender? Of werken ze nog met Windows 98?
    Onbegrijpelijk dat dit gebeurt, ongelooflijk in deze tijd. Wat zullen die virusmakers (terroristen eigenlijk) in hun knuistjes lachen voor de gegeven mogelijkheid!

Reacties zijn gesloten.