IVN: Oud en groen Enkhuizen – De historie van het Snouck van Loosenpark

IVN: Oud en groen Enkhuizen  -  De historie van het Snouck van Loosenpark
Enkhuizen – Op zondag 12 augustus om 14.00 uur kunnen volwassenen meedoen aan een IVN-excursie door het park. Carla Moonen (tevens gids bij Vereniging Oud Enkhuizen) en Tjalling James geven een gratis excursie van ruim een uur.

IVN: Oud en groen Enkhuizen  -  De historie van het Snouck van Loosenpark  APB | Andijker Nieuws NetEen informatieve wandeling over bomen, struiken, planten en natuurlijk de historie van Enkhuizen en het park. Ook de aangrenzende Dijk en Paktuinen zijn interessant. Verzamelen bij de VVV tegenover het station in Enkhuizen.

Het prachtige (woon)park bij de haven in Enkhuizen heeft een rijke historie en bijzondere bouwstijl. Het is aan de stad geschonken in 1884. In het testament van Margaretha Maria Snouck van Loosen werd bepaald dat er uit de nalatenschap huisvesting voor nette, hardwerkende arbeiders gebouwd moest worden. In 1885 is met begonnen met de aanleg en in 1897 konden de eerste bewoners de huizen betrekken.

In de vorige eeuw waren er ook apen, muizen en een volière in het park gehuisvest.

IVN: Oud en groen Enkhuizen  -  De historie van het Snouck van Loosenpark  APB | Andijker Nieuws Net