Inbrekers op heterdaad aangehouden, Met 142 km/u over Warmenhuizerweg en inbraak woningen

Alkmaar, maandag 6 augustus – Een 39-jarige en een 33-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar, zijn maandagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Juliana van Stolberghlaan en de Fontein Verschuirstraat. Een getuige meldde dat er in werd gebroken bij een woning op de Juliana vna Stolberghlaan.

Agenten zagen toen zij de Fontein Verschuirstraat inliepen dat eenman zich verschuilde achter een bosje in een voortuin. Hij werd aangesproken waarop hij opstond en naar de agenten toeliep. In de bosjes bleek nog een andere man te zitten. Beiden werden aangehouden.

De twee hadden geprobeerd in te breken bij een hoekwoning. De voordeur van het huis bleek zwaar beschadigd te zijn.
Met 142 km/u over Warmenhuizerweg
Warmenhuizen, zondag 5 augustus – Een 38-jarige automobilist uit ’t Zand raakte zondagmiddag zijn rijbewijs kwijt toen hij met 137 km/u over de Warmenhuizerweg reed. Op deze weg werd van 14.15 tot 17.30 uur gecontroleerd op snelheid. Er geldt hier een maximum snelheid van 80 km/u. Wegnes de overschrijding vna deze snelheid met meer dan 50 km/u werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Justitie bepaald de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.
Inbraak woning
Alkmaar, maandag 6 augustus = In een woning aan de Tuinstraat werd tussen zondagavond 22.00 en maandagochtend 05.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door de deur open te flipperen. Door een lang voorwerp door de brievenbus te steken wordt de deur van de klink gehaald. Dit kan als de deur niet op het nachtslot wordt gedraaid. Er werd een damestas uit de woning gestolen.

Zwaag, zaterdag 4 augustus – In een woning aan de Klokketuin werd zaterdagochtend tussen 03.15 en 03.45 uur ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een raam ingegooid met een stoeptegel. Er werd een laptop uit het huis weggenomen. Een getuige heeft een scooter zien wegrijden met daarop twee jongens. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze scooter of mogelijk iets gezien hebben zaterdagochtend op of in de omgeving van de Klokketuin. Zij kunnen contact opnemen met het woninginbrakenteam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Rond dezelfde tijd hoorden ook bewoners van de Paardenweide glasgerinkel beneden. Toen de bewoner stemmen hoorde belde hij de politie. Bij deze woning bleek aan de voorzijde een raam te zijn ingegooid. Hier werd een flatscreen televisie weggenomen.