Drankrijdster in Enkhuizen beledigt agenten

Enkhuizen, zondag 5 augustus – Een 41-jarige automobiliste uit Enkhuizen is zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Vissersdijk. De Vissersdijk is een eenrichtingsweg en agenten zagen de vrouw vanaf de andere kant komen rijden.

De bestuurster werd staande gehouden. Zij sprak met dubbele tong. Ze moest blazen en blies 750 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Tijdens het overbrengen van de vrouw naar het politiebureau uitte zij constant beledigingen naar de agenten. Hiervan werd aangifte gedaan.

  • Man in buik gestoken Middenmeer,
  • Vijf aanhoudingen na vernieling politieauto Schagen,
  • Drankrijder rijdt tegen geparkeerde auto Sint Pancras,
  • Gebroken oogkas en neus na mishandeling Schagen,
  • Jongens lopen over auto’s Hoorn,
  • Drankrijdster beledigt agenten Enkhuizen,
  • Getuigenoproep straatroof Alkmaar,

Aanhouding na aanbieden gestolen sloep
Alkmaar, vrijdag 3 augustus – Een 30-jarige man uit Alkmaar is vrijdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden op de Berenkoog voor heling. De eigenaar van een sloep die gestolen was had zijn vaartuig op Marktplaats te koop zien staan. Er werd contact gelegd met de verkoper en een afspraak gemaakt om de sloep te bezichtigen. De verkoper van de boot werd staande gehouden tot de politie ter plaatse was. Hij werd aangehouden voor heling.

Getuigenoproep straatroof
Alkmaar, zaterdag 4 augustus – Een 23-jarige vrouw uit Alkmaar werd zaterdagavond rond 22.15 uur op de Bestevaerstraat beroofd van haar tas. De vrouw fietste over deze straat toen er ter hoogte van het tankstation een zwarte VW Golf naast haar kwam rijden. Door de bijrijder werd haar tas van haar schouder gerukt. De auto ging er hierna vandoor.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de zwarte VW Golf of de beroving hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Jongens lopen over auto’s
Hoorn, zondag 5 augustus – Twee jongens van 18 jaar uit Middelie en Oosthuizen zijn zondagochtend rond 04.45 uur aangehouden op de Westerdijk. De politie kreeg melding dat er twee jongens over auto’s aan het lopen waren. Agenten zagen toen zij naar de melding reden twee jongens langs het water lopen die aan het signalement voldeden. Zij werden staande gehouden. Ondertussen kwam er een getuige aanlopen die de jongens aansprak. In ieder geval vijf auto’s bleken beschadigd te zijn doordat zij hierover heen waren gelopen. De twee werden aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Gebroken oogkas en neus na mishandeling
Schagen, zondag 5 augustus – Een 22-jarige man uit t Zand werd zondagochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Loet. Hij had in een horecagelegenheid ruzie gekregen met een 18-jarige jongen uit Oudkarspel en hem een aantal klappen gegeven. De 18-jarige man liep een gebroken oogkas en neus en een hersenschudding hierbij op. De 22-jarige man werd buiten aangehouden voor mishandeling. Hij is in verzekering gesteld.

Drankrijder rijdt tegen geparkeerde auto
Sint Pancras, zaterdag 4 augustus – Een 24-jarige automobilist uit Warmenhuizen werd zaterdagavond rond 21.40 uur aangehouden op de Vondellaan in Heerhugowaard. De man was op de Magnolialaan in Sint Pancras tegen een geparkeerde auto aangereden. Deze auto liep hierdoor schade op aan de voorzijde. De veroorzaker reed door. Even later kwam er een melding binnen bij de politie dat een man een auto aan het voortduwen was op de Vondellaan. Dit bleek de veroorzaker van het ongeval te zijn. De man moest blazen en bleek gedronken te hebben. Hij blies 715 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vijf aanhoudingen na vernieling politieauto
Schagen, zondag 5 augustus – Vijf jongens in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar uit Heerhugowaard en Noord-Scharwoude zijn zondagochtend rond 04.30 uur aangehouden op de Handelstraat. Horecabeveiligers zagen een groepje jongeren rond een geparkeerde politieauto staan. Deze was hier geparkeerd door agenten vanwege een melding van openlijke geweldpleging aan de Markt. Er bleek een spiegel van de auto vernield te zijn en een deuk in de motorkap te zitten. Agenten namen de verdachten over van de horecabeveiligers. Een van de verdachten gaf een van de beveiligers een klap. Hij deed aangifte van mishandeling. De vijf jongens werden overgebracht naar het politiebureau.

Man in buik gestoken
Middenmeer, zondag 5 augustus – Een 24-jarige man uit Middenmeer raakte zondagochtend rond 00.45 uur gewond op de Brugstraat. De man had een aantal mensen over de vloer die hij niet goed kende. Met een van hen ontstond een woordenwisseling waarna zij even naar buiten gingen om af te koelen. Buiten werd de 24-jarige man in zijn buik gestoken met een scherp voorwerp. Het slachtoffer ging samen met zijn vriendin naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De vriendin sprak daar een agent aan die toevallig in het ziekenhuis aanwezig was. Het slachtoffer werd zaterdagnacht geopereerd. Zijn toestand is stabiel. De politie doet onderzoek naar het steekincident.