Stink er niet in – Openstaande boetes: 3500 euro en 3750 euro – Inbreker aangehouden – Snelheidscontroles

Regio • Criminelen proberen op allerlei manier geld afhandig te maken van slachtoffers. Dat gebeurt niet alleen bij direct contact in het dagelijks verkeer, maar ook op internet. De criminelen doen zich vaak voor als medewerkers van een gemeente, bank of nutsbedrijf om het vertrouwen van een slachtoffer te winnen. Maar het komt ook voor dat kwaadwillenden zich voordoen als politie, zoals een man uit Bergen meldde.

De man zat op zijn computer naar Buienradar te kijken toen hij plotseling een melding in zijn scherm kreeg dat zogenaamd namens de politie was verstuurd. De man werd ervan beschuldigd illegaal muziek te downloaden en naar kinderporno te kijken. Hij kreeg daarvoor een bekeuring van honderd euro die hij via een paysavecard moest voldoen. De man probeerde hierop zijn computer uit te zetten, maar dat lukte niet.
De politie waarschuwt voor dit soort praktijken en adviseert niet op deze berichten in te gaan. .

  • Woninginbreker aangehouden Alkmaar,
  • Openstaande boetes: 3500 euro en 3750 euro,
  • Snelheidscontroles in de regio


Woninginbreker aangehouden

Alkmaar, donderdag 2 augustus
Een 30-jarige man uit Alkmaar is donderdagmiddag om 17.30 uur aangehouden op de Koorstraat voor een woninginbraak die op donderdag 10 mei jl. plaatsvond op de Stuartstraat. Bij deze woning werd aan de achterzijde een ruit van de achterdeur ingetikt. Er werden onder andere een portemonnee en laptop weggenomen. De verdachte kon na een DNA-match worden achterhaald. De 30-jarige man is in verzekering gesteld.

Openstaande boetes

Bergen-Alkmaar, donderdag 2 augustus – Tijdens een snelheidscontrole op donderdagavond op de Schumanlaan in Bergen controleerde de politie een 42-jarige vrouw in een personenauto. De vrouw bleek nog een aantal bekeuringen open te hebben staan. Het ging om vier bekeuringen met een totaalbedrag van 3372 euro. Samen met de boete voor de snelheidsovertreding moest zij 3500 euro afrekenen.

De vrouw is voorlopig ingesloten. Zij wordt weer vrijgelaten als het bedrag is betaald.
Donderdagmiddag hield de politie een 46-jarige man aan. Tijdens een bromfietscontrole op de Geestersingel in Alkmaar bleken er nog vijf boetes tegen hem open te staan met een totaalbedrag van 3570 euro. Omdat de man niet kon betalen, werd hij ingesloten. De man wordt op vrijdag overgebracht naar het huis van Bewaring voor vervangende hechtenis.

Snelheidscontrole in de regio

Starnmeer, donderdag 2 augustus – Op donderdagmiddag hield de politie tussen 13.00 en 16.20 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Starnmeer. Van de 2200 passanten reden er 139 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 6 %. Hoogst gemeten snelheid 111 km per uur.
De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Akersloot, donderdag 2 augustus – Op donderdagavond hield de politie tussen 19.15 en 20.45 uur een snelheidscontrole op de Geesterweg in Akersloot. Van de 256 passanten reden er 50 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 20 %. Hoogst gemeten snelheid 80 km per uur.
De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Zuid-Scharwoude, donderdag 2 augustus – Op donderdagmiddag hield de politie tussen 14.00 en 17.30 uur een snelheidscontrole op de Schagerweg in Zuid-Scharwoude. Van de 3002 passanten reden er 428 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 14 %. Omstreeks 16.15 uur reed een 35-jarige vrouw uit Winkel op een motorfiets met een snelheid van 134 km per uur te rijden. Omdat zij meer dan vijftig kilometer te hard reed, kreeg zij een bekeuring en moest zij haar rijbewijs inleveren.