Greep uit kassa bij supermarkt Enkhuizen – Getuigenoproep

Enkhuizen, maandag 30 juli – Maandagochtend rond 10.45 uur deed een man een greep in de kassa bij een supermarkt op de Westerstraat. De man stond te wachten in de rij en greep in de kassa toen de kassamedewerker de lade opende om af te rekenen met een klant voor hem.

De man rende hierna de winkel uit. Onbekend is hoeveel geld er weg is genomen. De man is blank, tussen de 23 en 25 jaar oud, circa 1.85 lang, blond halflang haar en had stoppels op zijn kin. Hij droeg een witte Nike pet, een wit vest met capuchon en met grijze mouwen, een spijkerbroek en zwarte Nike sportschoenen.

Herkent u de man aan de hand van het signalement of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neemt u dan contact met politie in Stede Broec op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

  • Meisje gewond na aanrijding Heerhugowaard,
  • Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging Den Helder,
  • Poging diefstal uit bestelbus Spanbroek,
  • Diefstal bliksemafleiders Alkmaar


Meisje gewond na aanrijding

Heerhugowaard, maandag 30 juli – Een 4-jarig meisje uit Heerhugowaard raakte zondagmiddag gewond op het Rie Beisenherzland nadat zij was aangereden door een auto. Een 20-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed met de auto een parkeerplaats voor de woning af en sloeg linksaf de doorgaande weg op. Hij hoorde een schrapend geluid en bleek het 4-jarig meisje met haar fietsje te hebben aangereden. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis en bleek een gebroken nek en kaak te hebben, een wond aan haar voet en diverse schaafwonden aan haar hoofd. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Den Helder, zondag 29 juli – Een 24-jarige en een 35-jarige man, allebei afkomstig uit Den Helder, zijn zondag aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een 21-jarige man uit Den Helder werd zondagochtend rond 04.10 uur door de twee mannen op de Oosstslootstraat mishandeld. Hij werd meerdere keren op zijn hoofd geslagen en met zijn hoofd tegen de muur geslagen. Een 34-jarige man probeerde het slachtoffer te ontzetten en werd door de 35-jarige man meerdere keren in zijn gezicht geschopt. De 24-jarige verdachte werd aangehouden. De 35-jarige man ontkwam, maar moest zich zondagavond op het politiebureau melden. Ook hij werd aangehouden. Allebei de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Poging diefstal uit bestelbus

Spanbroek, maandag 30 juli – Een 33-jarige man uit Zaandam werd maandagochtend rond 03.15 uur aangehouden op de Lindengracht. Getuigen hadden gezien dat de man een geparkeerde bestelbus probeerde open te breken. Ter plaatse werden agenten aangesproken door medewerkers van Regiocontrol. Zij wezen op een auto die aan de kant stond op de Waterkant. Hier bleek de verdachte in te zitten. De 33-jarige man werd aangehouden.De schuifdeur van de bestelbus stond op een kier, maar er bleek verder niets uit het voertuig te zijn weggenomen.

Diefstal bliksemafleiders

Alkmaar, maandag 30 juli –Twee mannen uit Alkmaar zijn maandagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Fabritiusstraat. Een getuige hoorde een hoop herrie bij de steigers die bij een school staan. Agenten vonden er doorgeknipte bliksemafleiders en een rugzak met gereedschap erin. Aan de voorzijde van het pand hoorden de agenten een doffe klap. Zij zagen een man weglopen richting de rotonde. De 38-jarige man werd aangehouden. Een politiehond van de tweede verdachte, een 33-jarige man, in de bosjes. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau.