Toch op pad met drank op in Enkhuizen

Enkhuizen, vrijdag 27 juli – vrijdagmorgen omstreeks 03.15 uur zag de politie dat een man aanstalten maakte om weg te rijden in een personenauto op de Vogelkerslaan in Enkhuizen. Omdat de man alcohol had gebruikt kreeg hij een rijverbod. Hij mocht voor een periode van twaalf uur niet rijden.

Even later zag de politie de man toch in de auto zitten en achteruit rijden. Hierop werd hij nogmaals gecontroleerd en moest hij blazen. De man blies 540 ug/l. Dat is tweeënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal wegens het rijden tijdens een ontzegging en het rijden onder invloed.

  • Woninginbraak Grootebroek,
  • Beroving met behulp van scooter Hoorn,
  • Met 63 km op een bromscooter en stoned over de Zwaagdijk
  • Alkmaarder aangetroffen in kanaal Koedijk,
  • Man onder auto Castricum,
  • 1157 automobilisten te hard op Provincialeweg Regio,
  • Auto in de voortuin Bergen,
  • Mannen op heterdaad aangehouden na overval Scapino Alkmaar Heiloo


Woninginbraak

Grootebroek, donderdag 26 juli – donderdag werd tussen 15.15 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan de Inlaat in Grootebroek. Toen de bewoner ’s-avond bij zijn huis kwam, zag hij dat de achterdeur open stond.

Deze deur was afgesloten geweest toen de bewoner eerder die dag het pand had verlaten. Onduidelijk is nog hoe de inbrekers zijn binnen gekomen. Uit de woning werden geld en sieraden gestolen.

Beroving met behulp van scooter Hoorn

Hoorn, donderdag 26 juli – donderdagavond omstreeks 18.15 uur werd een 31-jarige vrouw uit Hoorn van haar tas beroofd op de Dukaat in haar woonplaats.

De vrouw fietste over de Dukaat toen er een scooter op haar af kwam rijden. Op de scooter zaten twee mannen waarvan een haar handtas van haar schouder trok. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val.

De daders gingen er hierop met de tas vandoor. Het gaat om twee mannen, waarvan er een een blank uiterlijk had. De andere had een donkere huidskleur. Een van hen droeg een donker shirt met witte letters. Zij reden op een bromscooter met een windscherm.

Met 63 km op een bromscooter en stoned over de Zwaagdijk

Zwaagdijk, donderdag 26 juli – Op donderdagavond omstreeks 20.15 uur controleerde de politie een 47-jarige man uit Hoorn op een bromscooter op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost.

De man werd gecontroleerd omdat hij 63 km per uur reed, terwijl ter plaatse niet sneller dan 30 km per uur gereden mag worden.
Toen de man werd gecontroleerd, probeerde hij onopvallend twee wikkels met harddrugs in de berm te laten vallen.

Bij verdere controle bleek de man niet meer over een rijbewijs te beschikken. Dit was door het CBR ongeldig verklaard. Bovendien stond er nog een hechtenis van 14 dagen tegen hem open. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hier werd bloed van de verdachte afgenomen omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van drugs of medicijnen verkeerde. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs of medicijnen.

Mannen op heterdaad aangehouden na overval Scapino

Alkmaar/Heiloo, vrijdag 27 juli – Een 21-jarige en een 24-jarige man, allebei afkomstig uit Alkmaar, zijn vrijdagochtend om 10.00 uur aangehouden op de Zanderslootlaan in Heiloo voor een overval op de Scapino aan het Vijvertje. Rond 09.50 uur kwam er een melding dat twee mannen de winkel waren binnengekomen met een vuurwapen.

Zij bedreigden de twee aanwezige medewerkers. Nadat zij geld hadden buit gemaakt gingen ze er vandoor. Op de Kennemerstraatweg zag een agent twee mannen op een scooter rijden. Zij voldeden aan het signalement van de overvallers en de scooter waar zij op reden bleek gestolen te zijn. De twee werden gevolgd. Zij verdwenen met de scooter in het Heilooerbos en kwamen hier lopend uit. Een agent hield ze aan. De twee bleken de buit van de overval bij zich te hebben en ook het gebruikte vuurwapen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Auto in de voortuin

Bergen, vrijdag 27 juli- Op vrijdagmorgen, juist na middernacht, reed een 38-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Hoflaan in Bergen. Hier raakte hij de macht over het stuur kwijt, begon te slingeren, botste tegen twee geparkeerd staande auto’s aan en kwam uiteindelijk tot stilstand in de voortuin van een woning. Een van de aangereden auto’s raakte totaal vernield.

De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 580 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.


1157 automobilisten te hard op Provincialeweg

Alkmaar, donderdag 26 juli – Op zaterdagmiddag werd tussen 12.45 en 15.50 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg in Alkmaar. Van de 4772 passanten reden er 1157 sneller dan de toegestane 80 km per uur.

Overtredingspercentage 24 %. Hoogst gemeten snelheid: 127 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Man onder auto

Castricum, vrijdag 27 juli – Op vrijdagmorgen omstreeks 07.45 uur raakte een 71-jarige man uit Castricum ernstig gewond bij een ongeval op de Vinkebaan in zijn woonplaats. Een 40-jarirge Castricummer, stond met zijn bedrijfsauto stil voor de spoorbomen op de Vinkebaan.

Doordat er problemen waren met een trein op het station Castricum bleven de spoorbomen gesloten. De bestuurder besloot hierop achteruit te rijden en te keren. Hij had echter niet gezien dat het slachtoffer, dat aanvankelijk rechts van zijn auto stond, met zijn rollator achter de wagen langs liep. De auto botste tegen het slachtoffer die onder de auto terecht kwam.

De man liep ernstig beenletsel op. Ook werd de man onwel. Hij moest ter plaatse worden gereanimeerd. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.Bij het ongeval werd assistentie verleend door medewerkers van een traumaheli.

Alkmaarder aangetroffen in kanaal

Koedijk, vrijdag 27 juli – Op vrijdagmorgen werd door een voorbijganger het levenloze lichaam aangetroffen van een 62-jarige man uit Alkmaar in het Noord-Hollandskanaal in Koedijk. De man was woensdagavond op zijn fiets langs het kanaal gefietst naar zijn woning. Hier was hij echter niet aangekomen.

De familie van het slachtoffer informeerde de politie die donderdag het kanaal afzocht, maar de man niet aantrof. Op vrijdagmorgen werd het lichaam gevonden door een voorbijganger. Er is geen sprake van een misdrijf.