Servan Ott in West-Friesland: De Zwanenbloem

imageimage

De Zwanenbloem

Voor onze mooiste wilde waterplant is juli de echte bloeimaand. Zijn bloemschermen met zijn vele paars-roze knoppen bloeien nu uitbundig langs sloten en vaarten. Overwegend langs de voedselrijke en stilstaande wateren; ondiepe slootjes en greppels kunnen helemaal vol staan. Een klein knopje is een bloem op zich.

Door het machinaal schoonmaken van sloten is de zwanenbloem in Nederland een stuk zeldzamer geworden. In West Friesland, met name in de oudere lintdorpen, zie je ze nog veel. Tot en met augustus siert hij in onze sloten.

Natuurfotografiewandelingen

Houd je van natuurfotografie en zou je dat in groepsverband wekelijks op een doordeweekse avond willen doen? Ieder week bezoeken we de mooiste natuurgebieden van onze regio. Zie de website voor alle informatie en de weekagenda

image