Getuigenoproep namens politie Fryslân: Buitenboordmotoren gestolen

Sneek |APB  – dinsdag 24 juli – De politie onderzoekt de diefstal van twee buitenboordmotoren. Maandagmiddag kwam een man naar het politiebureau in de stad om te melden dat in de Oudvaart een bootje zou drijven en dat daar ook mogelijk buitenboordmotoren zouden zijn gestolen.

Agenten ter plaatse troffen het bootje aan. De eigenaar kwam zich al snel melden en de boot werd door de agenten naar de kant gebracht. Elders in de Oudvaart lagen twee boten waarvan de buitenboordmotor was gestolen. Op de plaats waar de buitenboordmotor van één van de twee boten had gehangen, lag metaalslijpsel en een gedeelte van een cilinder. Van een sloep was alle bekabeling doorgesneden en een kettingslot doorgeknipt om zo de buitenboordmotor te kunnen stelen.

De eigenaar van de eerste boot deed aangifte. De eigenaar van de sloep is nog niet bekend. De boot is door de gemeente Súdwest-Fryslân naar een veilige locatie gebracht. Achter op deze sloep stond ‘MY WAY DEN HELDER’. Bent u de eigenaar of weet u wie de eigenaar van deze sloep is? Neem dan contact op met de politie in Sneek via 0900-8844.