Vier aanhoudingen in horecagebied Wervershoof

Wervershoof, zondag 22 juni 2012. – In de nacht van zaterdag op zondag was het tussen 4.00 en 5.00 uur onrustig in de omgeving van De Hoek. Op straat was een groep van in totaal ongeveer 75 personen aanwezig.

Verschillende personen kregen ruzie. Agenten konden met behulp van de aanwezige beveiligers twee vechtende mannen van 19 en 20 jaar uit Wervershoof aanhouden. Dit ondanks het tegenwerken van het aanwezige publiek. Zij gooiden met bier naar de agenten en trapten tegen het voertuig.

Een 20-jarige man uit Wervershoof is later aangehouden omdat hij een autospiegel van het politievoertuig vernielde. Ook zijn 51-jarige vader werd aangehouden wegens het beledigen van een agent. Kort na deze aanhoudingen hebben agenten met behulp van een politiehond de groep uiteen gedreven. Daarna keerde de rust weer terug in het dorp.

  • Huiselijk geweld Alkmaar Den Helder Hoorn,
  • Gewond na vechten Dirkshorn,
  • Woninginbraak Den Helder,
  • Vier jongens aangehouden na stelen computer uit huis Medemblik,
  • Verkeerscontroles Warmenhuizen Schagen Stompetoren,
  • Drank in het verkeer Heerhugowaard Bergen Alkmaar Schoorl,
  • Man aangehouden na vernieling en veroorzaken overlast Den Helder,
  • Man gewond bij ongeval Sint Maartensvlotbrug


Huiselijk geweld

Alkmaar, zaterdag 21 juli 2012.- De politie heeft in de ochtend een 63-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn vrouw. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Den Helder, zaterdag 21 juli 2012. – In het begin van de avond is in zijn woning een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin. De vrouw zou haar spullen bij de man ophalen maar werd van de trap af gegooid en bedreigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is in verzekering gesteld.
Hoorn, vrijdag 20 juli 2012. – De politie heeft in het begin van de avond een 46-jarige man uit Scharwoude aangehouden in zijn woning. De man bedreigde zijn dochter en reed onder invloed van alcohol op zijn bromfiets. Hij dronk ruim drie keer meer dan toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man gewond na vechtpartij

Bergen, zaterdag 21 juli 2012. – Een 24-jarige man uit Bergen is dusdanig mishandeld dat hij buiten bewustzijn raakte. Een groep mannen raakte slaags op de Jan Oldenburglaan. Het slachtoffer viel en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar getuigen van deze vechtpartij (0900- 8844).

Gewond na vechten

Dirkshorn, zondag 22 juli 2012. – Een 18-jarige man uit Oudkarspel is gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij met een zwaar voorwerp op zijn hoofd is geslagen. Dat gebeurde rond 4.00 uur in de omgeving van de Dorpsstraat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Eventuele getuigen die de politie nog niet heeft gesproken worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen (0900 – 8844).

Woninginbraak

Den Helder, zaterdag 21 juli 2012. – Tussen 20.30 en 22.30 is ingebroken bij een woning aan de Rijnstraat. De dieven kwamen binnen via een slaapkamerdeur en gingen er vandoor met geld en sieraden. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder (0900- 8844).

Vier jongens aangehouden na stelen computer uit huis

Medemblik, zondag 22 juli 2012. – Rond 2.00 uur zijn in totaal vier jongens van 15 en 16 jaar uit Medemblik aangehouden wegens het insluipen in een woning aan de Oosterhaven en het stelen van een notebook. De bewoner luisterde naar muziek via zijn notebook. Toen de muziek ophield, merkte hij dat de notebook was gestolen. De deur stond open en hij ging achter de dieven aan. Het slachtoffer kon zijn notebook terugpakken, maar de daders gingen er vandoor. Kort daarna hield de politie de jongen dieven aan.

Verkeerscontroles

Warmenhuizen, vrijdag 20 juli 2012. – Op de Warmenhuizerweg heeft de politie tussen 15.00 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Dertien bestuurders kregen een bekeurings wegens het niet dragen van de autogordel, rijden zonder rijbewijs te hard rijden of bellen tijdens het rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/u.
Schagen, zaterdag 21 juli 2012. – Op de Zuiderweg heeft de politie tussen 10.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Negentien personen kregen een bon wegens onder andere het rijden zonder gordel, het rijden door rood licht of het rijden zonder rijbewijs.
Stompetoren, zaterdag 21 juli 2012. –Bij een verkeerscontrole is op zaterdagmiddag een 17-jarige bromfietser aangehouden die met 78 km/u over de Noordervaart reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn bromfiets in beslag genomen.

Drank in het verkeer

Heerhugowaard, vrijdag 20 juli 2012. – Een 54-jarige man uit Heerhugowaard is rond 23.00 uur aangehouden wegens het rijden op zijn brommer terwij hij onder invloed was. Beveiligingsmedewerkers van het stationsgebied boden de man hulp aan toen zij zagen dat hij met zijn brommer onderuit ging. Zij merkten echter dat hij onder invloed was en belden de politie. De man bleek bijna vijf keer teveel te hebben gedronken. Ook stond er nog een boete voor hem open van 10.000 euro en had hij geen rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Bergen, vrijdag 20 juli 2012.- Op de Bergerweg hebben agenten tussen 21.15 en 24.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de driehonderd gecontroleerde automobilisten had een persoon te veel gedronken, een 51-jarige vrouw uit Bergen. Zij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.\
Alkmaar, zaterdag 21 juli 2012. – OP de Nieuwe Schermerweg hebben agenten tusssen 1.00 en 3.45 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 125 gecontroleerde bestuurders bleken twee personen teveel te hebben gedronken. Een van hen dronk ruim drie keer teveel en kon zijn rijbewijs inleveren, de ander kreeg een rijverbod. Tegen beide personen is proces-verbaal opgemaakt.
Schoorl, zondag 22 juli 2012. – Op de Heereweg hebben agenten om 2.00 uur een 34-jarige man uit Duitsland aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij slingerde over de weg. Uit de ademanalyse bleek dat hij 2,5 keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Man aangehouden na vernieling en veroorzaken overlast

Den Helder, zaterdag 21 juli 2012. – Op de Hendrik Baskestraat is rond 17.00 uur een 37-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van het vernielen van een autoruit. De politie kreeg de melding dat een man op de Prinsenstraat zonder aanleiding een autoruit had ingeslagen. Hij ging er daarna vandoor. De man werd al gezocht door de politie omdat hij veel overlast heeft veroorzaakt, onder andere door te hard door de stad te rijden. Bovendien was al eerder zijn rijbewijs ingevorderd. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij ongeval

Sint Maartensbrug, zaterdag 21 juli 2012.- Een 18-jarige man uit Burgerbrug is rond 7.30 uur gewond geraakt na een aanrijding met een bestelbus. De man reed op zijn bromfiets over de Sint Maartensweg in de richting van Sint Maarten. Over de Grote Sloot in de richting van Schagerbrug reed een 45-jarige man uit Burgerbrug. Op het kruispunt Sint Maartensweg / Grote Sloot zag de bromfietser het busje over het hoofd. Hij is met een breuk in zijn been naar het ziekenhuis vervoerd.