Wekelijks boven Noord-Holland varen … Ballonvaren, een unieke belevenis!

Wekelijks boven Noord-Holland varen … Ballonvaren, een unieke belevenis! U herkent het vast, u zit op een zomeravond in uw tuin of balkon en er komt een luchtballon over gevaren. Deze ballon vervoert een aantal passagiers die op een hele rustige manier uw woonplaats van bovenaf bekijken. En het is ook heel rustig. Behalve dat u de brander af en toe eens tussendoor hoort zweeft u boven het landschap.

Wist u trouwens dat u in een luchtballon geen last van hoogtevrees hebt?

Niet vliegen, maar varen
Dit komt omdat het in de ballon zelf windstil is en u geen contact hebt met de grond. Veel mensen met hoogtevrees stapten ooit in de mand van een heteluchtballon en zeiden na afloop niets van hun hoogtevrees gemerkt te hebben. Daarnaast is de luchtballon één van de veiligste vervoermiddelen van Nederland. Wist u ook dat een ballon niet vliegt, maar vaart? De vaak gebruikte term ballonvlucht is daarom eigenlijk niet terecht. Een ballon vaart op de wind, daarom spreekt men vooral over ballon varen.

Klik voor meer informatie!Weercondities
In principe kan er een heel jaar gevaren worden. Uiteraard moeten de weercondities dit wel toelaten. Het is belangrijk dat het niet regent en niet te hard waait. het kan daarom zijn dat een ballonvaart uitgesteld moet worden, omdat de weercondities op het afgesproken moment niet gunstig zijn. In de zomer wordt er tot twee uur na zonsopkomst en twee uur voor zonsondergang gevaren.

Daarom ziet u in de zomer overdag geen luchtballonnen. In de winter wordt er overdag ook gevaren. Dat het boven in de lucht veel kouder is, is een fabel. De temperatuur ligt er wel iets lager, maar omdat u dicht bij de brander staat merkt u daar niets van. Uiteraard krijgen mensen die een ballonvaart hebben geboekt altijd een nieuwe kans als de ballonvaart vanwege het weer niet door kan gaan.

Ballonvaartmaken.com
Een ballonvaart, dat zal wel heel duur zijn. Ook dat is een fabel, een ballonvaart is zeker betaalbaar en het bedrijf Ballonvaartmaken.com is gespecialiseerd in het aanbieden en vinden van een geschikte ballonvaart voor een betaalbaar tarief. Dit bedrijf heeft enorm veel connecties in de ballonvaart-branche waardoor het mogelijk is om snel te kunnen schakelen waardoor u voor het meest voordelige tarief een ballonvaart kunt maken vanaf de door u gewenste locatie. Kijk gerust eens op www.ballonvaartmaken.com voor een actueel aanbod en de mogelijkheden. Ook varen wij wekelijks boven Noord-Holland. Boeken is snel en gemakkelijk. Laat u gerust eens informeren door dit bedrijf.

Klik voor meer informatie!

Met opstijgplaatsen o.a. in Medemblik, Aartswoud, Abbekerk en Enkhuizen. Maar ook op andere plaatsen in Noord-Holland. Kijk hier voor een overzicht!