Met 136km/u over Medemblikkerweg

Wieringerwerf, dinsdag 17 juli – Op de Medemblikkerweg werd dinsdagavond van 19.35 tot 21.35 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Er waren in totaal 95 bestuurders die de controle passeerden. 21 Hiervan reden te hard.

De hoogst gemeten snelheid was 136 km/u.

Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd. Justitie bepaald de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.


Gestolen scooter

Hoorn, woensdag 18 juli – Een 20-jarige man uit Amsterdam is woensdagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Opgang. Agenten zagen ter hoogte van de Weegbree drie mannen rijden op een scooter. Bij het zien van de politie gooiden ze de scooter neer en gingen er vandoor in de richting van de Boterbloem. De 20-jarige man werd aangetroffen in de bosjes bij het kinderdagverblijf. De scooter die de mannen hadden achtergelaten bleek gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor diefstal. Naar de andere verdachten wordt nog onderzoek gedaan.


Aangehouden met gestolen brommer


Alkmaar, dinsdag 17 juli – Een 13-jarige en een 16-jarige jarige jongen, allebei afkomstig uit Alkmaar, zijn dinsdagmiddag om 16.45 uur aangehouden op de Vondelstraat.
De politie kreeg een melding dat de twee jongens een brommer aan het stelen waren. Zij werden aangesproken door een getuige die ook de politie belde. De brommer waar de jongens mee bezig waren bleek de avond ervoor gestolen te zijn. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Man slaat met schep

Broek op Langedijk, dinsdag 17 juli – Een 38-jarige man uit Rotterdam is dinsdagmiddag om 14.15 uur aangehouden op de Bijlestaal. De man werd boos op een 39-jarige man, bedreigde hem en wilde hem slaan met een schap. De 39-jarige man wist de klap af te weren, maar liep een snee op in zijn hand. Verder had hij schaafwonden omdat hij ten val kwam. De man moest naar een huisarts ter behandeling van zijn verwondingen. De 38-jarige man is aangehouden voor mishandeling en is inmiddels in verzekering gesteld.