Update: Live videobeelden van zeer grote brand in loods in Egmond aan den Hoef

Live video from your iPhone using UstreamBeelden door Michael Gorter – Ustream Mobile Live

brandBADHIn een bedrijfspand in Egmond aan den Hoef met daarin onder andere een kringloopwinkel aan de Lamoraalweg in aan het begin van de avond een zeer grote brand uitgebroken. Aanvankelijk begon het als een binnenbrand maar alras werd het opgeschaald naar GRIP 2 en ook de GHOR is aanwezig.

De brandweer is met veel materieel aanwezig op het industrieterrein waar de loods staat. Ook brandweerkorpsen uit de wijde omgeving zijn opgeroepen. Volgens een woordvoerder gaat de ene na de andere afdeling in de loods in vlammen op.

In de loods zijn naast de kringloopwinkel meerdere kleine winkeltjes gevestigd. Enkele straten in de buurt van de brand, zoals de Hoeverweg, zijn inmiddels afgesloten.

Update: 23:00 uur

Naast tal van korpsen in de omgeving van Bergen aan den Hoef worden ook korpsen vanuit West-Friesland ingeschakeld en de Noord-Kop (Hollands Kroon)

  • 0201528   BRW Drechterland (Westwoud) (Blusploeg)
  • 0201538   BRW Drechterland (Westwoud) (Lichtkrant)
  • 0201780   BRW Hoorn (Peloton)
  • 0202172   BRW Medemblik (Blusploeg 1)
  • 0202377   BRW Stede Broec (Blusploeg 2)
  • 0202378   BRW Stede Broec (Blusploeg 1)

Op Brandweerdforum kunt u een overzicht zien van allen ingezette korpsen en de korpsen uit de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Update 18-07-2012

Rond 04.30 uur vanochtend werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is bezig met het nablussen van de brand. Zeker vijf loodsen zijn door de brand volledig verwoest. Aanvankelijk had de brandweer moeite met blussen, omdat er niet genoeg water kon worden aangevoerd. Er was veel rookontwikkeling.

Bij de brand vielen geen gewonden. Een aantal woningen werd uit voorzorg ontruimd en omwonenden kregen het advies om ramen en deuren dicht te houden.