Op de vlucht

Alkmaar, 14-07-2012 • De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man uit De Rijp aangehouden omdat hij met alcohol op zijn bromfiets bestuurder, een alcoholcontrole probeerde te ontvluchten en vervolgens ook nog een aanrijding veroorzaakte.

Rond 03.00 uur hielden agenten op de Schermerdijk in Alkmaar een alcoholcontrole. De 41-jarige verdachte werd door een motoragent naar de controleplaats gedirigeerd. De verdachte voldeed niet aan dit bevel en reed een andere kant op. Toen de motorrijder achter hem aanreed kwamen de twee in botsing en viel de man uit De Rijp op de grond. Hij is met arm letsel naar een ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. De verkeersondersteuning van de politie heeft het ongeval onderzocht. Uit de blaastest bleek dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. De afdeling Verkeersondersteuning van de politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs ingevorderd om alcohol

Den Helder, 14-07-2012 • De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 52-jarige man uit Den Helder aangehouden voor rijden onder invloed.

Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Jan verfailleweg in Den Helder. Agenten snelden ter plaatsen en zagen een personenauto bovenop een rotonde staan. De bestuurder bleek ongedeerd, maar hij had dusdanig veel alcohol gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zeven kinderen uit zee gered

Egmond aan zee, 14-07-2012 • De Egmondse reddingsbrigade en de KNRM hebben zaterdagavond zeven kinderen uit zee gered.

Rond 19.10 uur werd alarm geslagen. Een groep van 12 kinderen, in de leeftijd tussen de 10 en 13 jaar, ging zwemmen tijdens een (particulier) feestje dat werd gehouden op het strand van Egmond aan Zee. De kinderen zijn vermoedelijk terecht gekomen in een mui waardoor zij in zee werden getrokken. Vijf kinderen wisten op eigen kracht het strand te bereiken, de overige zeven moesten gered worden. De Egmondse reddingsbrigade en de KNRM rukte met een boot en een waterscooter uit om de kinderen in veiligheid te brengen. Aan wal zijn alle drenkelingen door personeel van de ambulancedienst gecontroleerd. Twee kinderen zijn voor nader onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt geen strafrechtelijk onderzoek in.